Άντρος: Οικονομικό έγκλημα το ξεπούλημα του Συνεργατισμού

Το ξεπούλημα του Συνεργατισμού είναι ένα οικονομικό έγκλημα για το οποίο η Κυβέρνηση Αναστασιάδη φέρει βαρύτατες πολιτικές ευθύνες και χρειάζεται να γίνει ολοκληρωμένη και ανεξάρτητη διερεύνηση για να αποδοθούν πιθανές ποινικές και άλλες ευθύνες, είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τις εξελίξεις στον Συνεργατισμό, ο κ. Κυπριανού, ανέφερε ότι στο θέμα που συζητούμε σήμερα

αντικατοπτρίζονται με τον πιο ανάγλυφο τρόπο η φιλοσοφία, η νοοτροπία και η τακτική με την οποία πολιτεύονται η Κυβέρνηση Αναστασιάδη και ο Δημοκρατικός Συναγερμός.

«Επικοινωνία αντί ουσία. Ψέματα αντί αλήθειες. Ημετεροκρατία αντί αξιοκρατία. Αλαζονεία αντί συλλογικότητα και διαβούλευση. Προχειρότητα αντί επαγγελματισμός. Δουλικότητα αντί διεκδίκηση. Σε όλα αυτά συνοψίζεται ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκαν τον Συνεργατισμό τα τελευταία πέντε χρόνια. Τον Αύγουστο του 2013 πήραν την πλήρη κυριότητα και έλεγχο του Συνεργατισμού. Έδωσαν στο αρχικό στάδιο 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ για να τον εξυγιάνουν και να αρχίσει μια νέα εποχή. Διόρισαν τους εκλεκτούς, ημέτερους και φίλους τους στα ανώτερα πόστα για να τον διοικήσουν. Για πέντε ολόκληρα χρόνια μιλούσαν για το success story», σημείωσε.

Έδιναν υποσχέσεις, σημείωσε, αρχικά για επιβίωση του Συνεργατισμού και στη συνέχεια σε επιστροφή του, ή έστω μέρους του στους ιδιοκτήτες του.

Σε όλη αυτή τη διαδικασία, συνέχισε ο κ. Κυπριανού, ουδέποτε έλαβαν υπόψη τους τις δικές μας ενστάσεις και διαφωνίες για τις αποφάσεις τους. Σήμερα, είπε, επιχειρούν να μας θέσουν ξανά σε εκβιαστικά διλήμματα - αφού καθόρισαν και αποφάσισαν για τα πάντα, αφού διαπραγματεύτηκαν και δεσμεύτηκαν για όλα, μας λένε είτε ψηφίζετε αυτά που εμείς αποφασίσαμε ή θα έχετε ευθύνη για ό, τι συμβεί.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τη δήλωση της, συνέχισε, γκρέμισε το σόου που έστησαν Κυβέρνηση και ΔΗΣΥ στα ΜΜΕ με δύο μόνο λέξεις: πτώχευση και εκκαθάριση - η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τούς αφαίρεσε και το τελευταίο φύλλο συκής: αναφέρθηκε σε κακοδιαχείριση που οδήγησε το Συνεργατισμό εκεί που τον οδήγησε.

«Δεν είναι όμως μόνο οι σκανδαλώδεις τοποθετήσεις των φίλων τους στη διοίκηση. Δεν είναι μόνο τα ψέματα που έλεγαν τόσα χρόνια στον κόσμο για να περνά ο καιρός, να τελειώνουν οι εκλογές και να πάμε παρακάτω. Δεν είναι τα ψέματα που επιστρατεύτηκαν για να χρυσώσουν το χάπι της πτώχευσης του Συνεργατισμού. Είναι και αυτό που μας φύλαξε ως φιλοδώρημα η Κυβέρνηση Αναστασιάδη - Συναγερμού: δεσμεύθηκε κρυφά, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αλλάξει το νομικό πλαίσιο των εκποιήσεων προς συγκεκριμένη κατεύθυνση. Η Κυβέρνηση και ο Υπουργός Οικονομικών οφείλουν να λογοδοτήσουν στη Βουλή και το λαό γι’ αυτό», πρόσθεσε.

Όπως οφείλουν, σημείωσε, να δώσουν εξηγήσεις και για την εγκληματική συμφωνία. «Μια συμφωνία στην οποία οι δήθεν αγοραστές αντί να πληρώνουν, πληρώνονται. Μια συμφωνία που στερείται κάθε οικονομικής λογικής».

«Είναι η Κυβέρνηση που έφερε τα πράγματα ως εδώ είτε από ανικανότητα είτε από σκοπιμότητα. Αντί να εκβιάζει θα έπρεπε να απολογείται γιατί φτάσαμε και πάλι μετά το 2013 στο σημείο να φορτωθούν οι φορολογούμενοι και η κυπριακή οικονομία την κάκιστη πολιτική και τα λάθη των κυβερνώντων. Τελικά ο ηγέτης της κρίσης έγινε ο ηγέτης που προκαλεί κρίσεις», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα