Άντρος: Ικανοποιημένος από τις επαφές του στην Αθήνα (vid)

Πολύ ικανοποιημένος από τις επαφές του στην Αθήνα δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Μιλώντας στις «Τομές στα γεγονότα» του SIGMA, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι η ικανοποίησή του αφορά τόσο τις προκλήσεις της Τουρκίας και την επιθετικότητά της στην κυπριακή ΑΟΖ, όσο και την ανάγκη επανέναρξης των

διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

Σημείωσε δε ότι όλες οι απόψεις που συνάντησε συγκλίνουν στην αποκλιμάκωση της έντασης, καθώς όλοι συμφωνούν ότι με αυτό τον τρόπο το πρόβλημα θα λυθεί.

Πάντως, επισήμανε ότι η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων δεν είναι συνάρτηση μόνο της αποκλιμάκωσης στην ΑΟΖ, αλλά και όλων αυτών που έχει ζητήσει ο ΓΓ του ΟΗΕ, δηλαδή να υπάρξει μια ταύτιση στόχου από την πλευρά των δύο ηγετών, αφενός σε ό,τι αφορά τη λύση του Κυπριακού, αφετέρου σε ό,τι αφορά την διαδικασία, ενώ θα πρέπει ο ίδιος να πειστεί για την κοινή τους βούληση.

«Ως εκ τούτου δεν σημαίνει ότι με τον τερματισμό της NAVTEX θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό. Αυτή είναι η επιθυμία του ΑΚΕΛ. Αν θα γίνει ή όχι θα εξαρτηθεί από τον κ. Αναστασιάδη, τον κ. Ακιντζί και από την ίδια την Τουρκία, πρωτίστως.

Ο κ. Κυπριανού συναντήθηκε, πέρα από τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και με τον ΓΓ της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Ρήγα.

Keywords
Τυχαία Θέματα