Άντρος για Αναστασιάδη:«Έπιασε πάτο με τις τοποθετήσεις του» (VID)

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για διαχείριση του Κυπριακού ζητήματος μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη και του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού ο οποίος χαρακτήρισε τις τοποθετήσεις του ΠτΔ ως «επιεικώς απαράδεκτες». «Λέει ότι θέλει να προωθήσει την ενότητα και γι’ αυτό αυτοσυγκρατείται. Δεν τον είδα σε καμία περίπτωση να αυτοσυγκρατείται. Διερωτώμαι ειλικρινά πως προωθεί την ενότητα. Με το να παραβιάζει διαχρονικές αποφάσεις του εθνικού συμβουλίου και να προωθεί τις προσωπικές του απόψεις δίχως

καν να τις συζητήσει με το Εθνικό Συμβούλιο;», είπε παραπέμποντας στις προτάσεις για αποκεντρωμένη ομοσπονδία και κοινοβουλευτική δημοκρατία.

Διαβάστε επίσης: Έντονη απάντηση ΠτΔ σε ΓΓ ΑΚΕΛ: «Και ολίγον σεβασμός δεν βλάπτει»

Ο κ. Κυπριανού μίλησε για παρανομία εκ μέρους του ΠτΔ για το θέμα του διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη και του επικεφαλής της ΔΕΑ.

«Ο κ. Αναστασιάδης λέει σε φραστικό επίπεδο ότι σέβεται του πλαίσιο Γκουτέρες αλλά στην πράξη εκείνα που προτείνει και προσπαθεί να προωθήσει ουσιαστικά καταλύουν το πλαίσιο του Γενικού Γραμματέα»

Απαντώντας στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπος ο κ. Κυπριανού ξεκαθάρισε παράλληλα ότι το ΑΚΕΛ αποδέχεται στο σύνολό του το πλαίσιο Γκουτέρες. Σε ότι αφορά την δήλωση του ΠτΔ ότι για κάποιους το κόμμα είναι πάνω απ’ όλα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ είπε πως η θέση του κόμματός του απορρέει από την ανησυχία για τους χειρισμούς του κ. Αναστασιάδη που «μας φέρνουν πιο κοντά στην διχοτόμηση».

«Αντιδρούμε τεκμηριωμένα και με επιχειρήματα επειδή ανησυχούμε. Όχι ισωπεδοτικά και καιροσκοπικά όπως εκείνος συμπεριφερόταν επί διακυβέρνησης Χριστόφιας », είπε προσθέτοντας πως κάποιο βάζουν τον τόπο σε δεύτερη μοίρα δίνοντας περισσότερη σημασία σε εκλογικές αναμετρήσεις.

Αναφορικά με την δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη για «δανεικές ψήφους τ/κ», ο κ Κυπριανού απάντησε «Ειλικρινά έπιασε πάτο με αυτή του την τοποθέτηση. Δείχνει ότι αδυνατεί να συνειδητοποιήσει για τον πολιτικό ρόλο που διαδραματίζει το ΑΚΕΛ στην Κύπρο».

Keywords
Τυχαία Θέματα