Αντώνης Σαμαράς: Δεν υπάρχει ευρώ δίχως κανόνες

Με την συγκέντρωση το βράδυ στις 7.00 στο στάδιο Ταε Κβο Ντο κορυφώνει την εκστρατεία της η Νέα Δημοκρατία και ολοκληρώνεται η σύντομη προεκλογική περίοδος.

Καθώς οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν άνοιγμα της ψαλίδας υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ

ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς συνεχίζει μέχρι την τελευταία στιγμή την προσπάθεια να περιορίσει την διαφορά που θα του αφήσει περιθώριο χειρισμών την επόμενη ημέρα τόσο όσον αφορά τις πολιτικές εξελίξεις όσο και τις διεργασίες στο εσωτερικό της ΝΔ.Ο κ. Σαμαράς αναμένεται ότι και σήμερα θα χρησιμοποιήσει δραματικούς τόνους για να περγράψει το διακύβευμα της κάλπης και θα εξαντλήσει την επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Στόχος πάντα η συσπείρωση των δεξιόστροφων ψηφοφόρων , ο περιορισμός των διαρροών απευθείας από τον ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ που φθάνουν το 10%, ο επηρεασμός των αναποφάσιστων ψηφοφόρων και η πίεση στο Ποτάμι που προσελκύει κυρίως φιλελεύθερους μετριοπαθείς ψηφοφόρους που στο παρελθόν είχαν ψηφίσει ΝΔ.Όπως έπραξε και χθες ο κ. Σαμαράς θα αξιοποιήσει τις ανακοινώσεις του κ. ΝΤράγκι για την ρευστότητα στην ευρωζώνη. Το κύριο επιχείρημά του είναι ότι η απόφαση για διοχέτευση ρευστότητας πάνω από 1 τρις ευρώ είναι θετική για όλους τους λαούς της Ευρώπης ωστόσο η χώρα μας κινδυνεύει να εξαιρεθεί εάν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές. Ο κ. Σαμαράς υποστηρίζει ότι “χωρίς κλείσιμο της αξιολόγησης από τους δανειστές μας για το υφιστάμενο πρόγραμμα που πρέπει να τελειώσει σε ένα μήνα, τέλη Φεβρουαρίου, θα είμαστε αποκλεισμένοι.

Και θα συνεχίσουμε να είμαστε σε αναστολή, όσο δεν κλείνει με επιτυχία αυτή η αξιολόγηση”. Ευρώ δίχως δεσμεύσεις και κανόνες δεν υφίσταται λέει ο πρωθυπουργός και προσθέτει ότι “η δική μας η πολιτική εγγυάται την πλήρη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτή τη νέα εποχή για όλη την Ευρώπη, ενώ η κεντρική θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με βεβαιότητα, μας κρατάει έξω από αυτή τη κοσμογονία”. Ο κ. Σαμαράς θα υποστηρίξει και σήμερα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να εξαπατήσει την κοινωνία αφού είτε επιμείνει στις προτάσεις του και θα οδηγήσει την χώρα εκτός του προγράμματος ρευστότητας και ενδεχομένως εκτός ευρώ ή θα αναγκαστεί σε ένα νέο μνημόνιο με πιο σκληρούς όρους τώρα όπως λέει που η χώρα είναι ένα βήμα πριν την έξοδο από τα μνημόνια και την κρίση.

Θα επαναλάβει την κρισιμότητα της μεθαυριανής εκλογής υποστηρίζοντας ότι δεν αποφασίζουμε μόνο ποιό κόμμα θέλουμε αλλά για το μέλλον των παιδιών μας καθώς συγκρούονται δύο κόσμοι. Από την μία η Ελλάδα της ανάπτυξης και των μεταρρυθμίσεων μέσα στην Ευρώπη και από την άλλη η Ελλάδα του χρέους των ελλειμμάτων και της οπισθοδρόμησης. Καθώς οι μετρήσεις δείχνουν ότι ένα σημαντικό ποσοστό θα αποφασίσει την τελευταία ώρα ή και πάνω από την κάλπη η ηγεσία της ΝΔ θεωρεί ότι υπάρχει περιθώριο. Ο κ. Σαμαράς επιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή στην αντιαριστερή ρητορική και στην κινδυνολογία παρότι οι μετρήσεις δείχνουν ότι η τακτική αυτή δεν απέδωσε. Το περιέγραψε άλλωστε ο κ. Βαγγέλης Μειμαράκης λέγοντας ότι απέτυχε η επικοινωνική στρατηγική.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα