Άντονι Σκορδής: Το Χόλιγουντ, η Kύπρος και η καταξίωση (pics)

O Αυστριακός ψυχίατρος Ζίγκμουντ Φρόυντ είχε κάποτε πει ότι "οι δυο θεμέλιοι λίθοι της ευτυχίας είναι η αγάπη και η δουλειά". Σαφώς, όταν αυτά τα δυο "παντρευτούν" τότε η εργασία γίνεται ανθρώπινη ευτυχία και το αποτέλεσμα είναι υπέρ το δέον. Ο Κύπριος ηθοποιός, Άντονι Σκορδής, ο οποίος διαπρέπει στο εξωτερικό, είναι ο άνθρωπος ο οποίος κατάφερε να εδραιωθεί στην βιομηχανία του θεάματος και να κάνει υπερήφανους όλους εμάς. 

Αυτή την περίοδο ο καταξιωμένος ηθοποιός βρίσκεται στο νησί μας για τις ανάγκες της κυπριακής κινηματογραφικής παραγωγής "Ghosts of Monday". Η

εν λόγω παραγωγή διηγείται την ιστορία μιας ομάδας Αμερικανών παραγωγών ταινιών, που ταξιδεύει στη Λεμεσό, με σκοπό να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ στο διάσημο Hotel «Gula», όπου περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες. 

Όπως δήλωσε ο ίδιος στο Sigmalive, αποδέχτηκε με χαρά την πρόταση που του έκαναν για να συμμετάσχει στην εν λόγω ταινία, καθώς πρόκειται για κυπριακή παραγωγή. "Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που με έκαναν να αποδεχθώ την πρόταση. Καταρχήν, μου άρεσε το σενάριο καθώς και το γεγονός ότι ήθελα να υποστηρίξω μια ταινία Κυπριακής παραγωγής".

Παράλληλα, ο ταλαντούχος ηθοποιός μίλησε και για τον ρόλο που υποδύεται στην ταινία, λέγοντας ότι «ο ρόλος που ενσαρκώνω είναι ενός ιδιοκτήτη ξενοδοχείου, το οποίο πρωτοκτίστηκε την δεκαετία του ’80. Στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο υπάρχουν φαντάσματα και έτσι ένα συνεργείο Αμερικανών filmmaker επισκέπτεται τον χώρο μας για να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ και να εξιχνιάσει το μυστήριο. Είμαι πολύ χαρούμενος που πλαισιώνομαι από άτομα όπως είναι ο Τζούλιαν Σαντς και η Μαρία Ιωάννου, η οποία υποδύεται την γυναίκα μου, Ρόζμαρι».

Παρόλα αυτά, ο Άντονι Σκορδής είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος δεν εφησυχάζει ποτέ, γι’ αυτό και τα όσα έχει καταφέρει είναι αξιοζήλευτα. Κορυφαία στιγμή στην καριέρα του είναι ο μονόλογος του «Ωνάση». Το έργο είναι βασισμένο στη ζωή του Αριστοτέλη Ωνάση. Χάρη στις ελληνοκυπριακές ρίζες, την παράδοση και τον τρόπο που μεγάλωσε, ο συγγραφέας και πρωταγωνιστής Άντονι Σκορδής "αφουγκράζεται" την ελληνική νοοτροπία και σκιαγραφεί με μαεστρία το πορτραίτο του μεγιστάνα. "Το σενάριο το έχω γράψει όταν βρισκόμουν στο Λος Άντζελες. Κάποιος, σε μια παραγωγή, μου είχε πει ότι μοιάζω απίστευτα με τον Ωνάση και θα ήταν πολύ ωραίο εαν τον υποδυόμουν. Έτσι, ξεκίνησα να γράφω το σενάριο. Κύριό μου μέλημα ήταν να (απο)δείξω ότι ο Ωνάσης ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος, σε τελική ανάλυση, είναι ένας άνθρωπος όπως ο κάθε ένας από εμάς. Η αλήθεια είναι ότι ένας θεατρικός ρόλος μπορεί να σε ικανοποιήσει περισσότερο από έναν ρόλο στην τηλεόραση. Πραγματικά, το να δημιουργήσεις έναν ρόλο-μύθο είναι σπουδαίο. Έχω πρόταση να κάνω παραστάσεις στην Ρουμανία, το Ισραήλ και την Αγγλία» εξήγησε στο Sigmalive.

Τέλος, ο ίδιος επεσήμανε ότι «εαν ένας ρόλος είναι ψυχολογικά και πνευματικά ενδιαφέρων ή ταυτιστώ ή ακόμη εάν η αμοιβή είναι αρκετά μεγάλη, τότε θα αποδεχθώ την πρόταση για δουλειά». 

Μερικά από τα έργα που έχουν "σφραγίσει" την καριέρα του μέχρι και σήμερα είναι το «Criminal Minds: Beyond borders» (2017), το «Blacklist» (2017), το «Star Wars: Battlefront» (2017), καθώς επίσης και το «Stage mother» (2020).

Keywords
Τυχαία Θέματα