Αντίστροφη μέτρηση για τον Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας

Η αντίστροφη μέτρηση για τον Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας έχει ξεκινήσει. Η πόλη του Ζήνωνα ετοιμάζεται και φέτος να βάλει τα καλά της για να υποδεχτεί στις 18 Νοεμβρίου τους χιλιάδες δρομείς και θεατές μιας διοργάνωσης που μετά την περσινή της μεγάλη επιτυχία, καθιερώνεται και γίνεται θεσμός!

O Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά και ήδη έχει καταγραφεί αύξηση 40% στις συμμετοχές για τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και της πόλης του Ζήνωνα.

Δρομείς από 40 και πλέον διαφορετικές χώρες, από την Αργεντινή μέχρι το Βιετνάμ,

έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή στον Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας, τον πρώτο Πράσινο Μαραθώνιο της Κύπρου, ο οποίος τελείται υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος και του Επιτρόπου Εθελοντισμού σε συνεργασία με τη Green Dot και την ομάδα Let’s Do it. Τη μέρα του αγώνα θα υπάρχουν παντού κάδοι ανακύκλωσης, αλλά και πολλοί εθελοντές που θα συλλέγουν τα σκουπίδια και θα καθαρίσουν την παραλία των Φοινικούδων τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου και μετά το τέλος του Αγώνα.

Θα έρθει στην Κύπρο ειδικά για τη διοργάνωση αυτή η Φλόγα του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας με λαμπαδηδρομία από το αεροδρόμιο στις Φοινικούδες, όπου θα παραμείνει αναμμένη από το απόγευμα της Πέμπτης μέχρι και το τέλος του Μαραθωνίου. Αποτελεί μία ξεχωριστή τιμή για τον Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας, δεδομένου ότι η Φλόγα ταξιδεύει παγκοσμίως σε λίγους Μαραθωνίους.

Στα αξιοσημείωτα αυτού του Μαραθωνίου είναι πως θα είναι ο 100ος Μαραθώνιος για την Caroline Jackson από τη Μεγάλη Βρετανία, η οποία μας κάνει την τιμή να έρθει στη Λάρνακα για να συμμετάσχει. Επίσης, η 12χρονη αθλήτρια-θαύμα από την Ελλάδα, Γλυκερία Σκάρκου, θα τρέξει στα 5χλμ. και θα πραγματοποιήσει το όνειρό της να εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε διεθνή αγώνα. Η Μαρία Πολύζου, μία εβδομάδα μετά τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, θα τρέξει άλλα 42 χλμ. στον Μαραθώνιο μας.

Επιπλέον, οι νικητές του Radisson Blu Διεθνή Μαραθωνίου Λάρνακας θα συμμετάσχουν στον Μαραθώνιο της Ρόδου, ο οποίος με τη σειρά του θα δώσει δυναμικό «παρών» στη Λάρνακα στις 18 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της αδελφοποίησης που επιτεύχθηκε τον περασμένο Απρίλιο.

Ιδιαίτερα σημασία δίδεται στη φιλανθρωπική πλευρά της διοργάνωσης, αφού στόχος του Radisson Blu Διεθνή Μαραθωνίου Λάρνακας είναι να μεταδώσει το πνεύμα της φιλανθρωπίας. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν σε τέτοιες ομάδες φιλανθρωπικού χαρακτήρα, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και να τρέξουν με το Ronald McDonald House of Charities Cyprus, το Hope for Children, το Special Olympics, το Movember Cyprus, τον Σύνδεσμο Γονέων και Φίλων Καρδιοπαθών Παιδιών, καθώς και με το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα.

Οι διαδρομές ποικίλουν, με πρώτη και βασική, τη διαδρομή του Μαραθώνιου Δρόμου (42.195 χλμ). Ακολουθούν οι διαδρομές του Ημιμαραθώνιου δρόμου (21.095 χλμ), των 10 χλμ, των 5 χλμ – εταιρικός, των 5 χλμ – ατομικός και 1 χλμ McDonald’sTM Kids Race 1km και το RMHC Fun Race 1km για τους ενήλικες.

Ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας διεξάγεται με τη στήριξη των Υπουργείων Μεταφορών, Παιδείας, Υγείας και Δικαιοσύνης, ενώ υπάρχει στενή συνεργασία με όλους τους φορείς για έναν επιτυχημένο αγώνα, σε συνέχεια της περσινής επιτυχημένης διοργάνωσης.

Όσοι δεν έχουν λάβει μέρος ακόμη στη μεγάλη διοργάνωση και θέλουν να τρέξουν στον Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας, μπορούν ακόμη να κάνουν στο larnakamarathon.com και να εξασφαλίσουν έκπτωση 50%. Δεδομένου ότι πέρυσι είχαν εξαντληθεί οι συμμετοχές, θα πρέπει να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους για να προλάβουν την έκπτωση. Όλοι οι νέοι δρομείς συμμετέχουν δωρεάν στον αγώνα του 1χλμ. και λαμβάνουν δώρα και προϊόντα του Μαραθωνίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα