Αντίστροφη μέτρηση για τις ευρωεκλογές με παραβιάσεις του νόμου

Έπεσε και επίσημα η προεκλογική αυλαία και φθάνει πλέον η ώρα της κάλπης.

Μεγάλο στοίχημα για όλα τα εκλογικά στρατηγεία η συμμετοχή και η συσπείρωση των ψηφοφόρων.

Όλα έτοιμα για τις ευρωεκλογές, δηλώνουν οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, οι οποίες βρίσκονταν και σήμερα επί ποδός για την ομαλή διεξαγωγή της αυριανής διαδικασίας.

Την ίδια ώρα, πέφτουν βροχή οι καταγγελίες για παραβιάσεις του εκλογικού νόμου από κόμματα και υποψηφίους.

Τέρμα οι δηλώσεις, τέρμα οι υποσχέσεις. Αύριο ανοίγουν οι κάλπες και αποκαλύπτεται η αλήθεια.

Την Κυριακή, η Κύπρος εκλέγει τους έξι εκπροσώπους της στο ευρωκοινοβούλιο.

Υπό το πρίσμα πιεστικών εσωτερικών και εξωτερικών προκλήσεων, θα συμμετάσχουν στον καθορισμό της κατεύθυνσης που θα λάβει η ευρωπαϊκή πολιτική για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Οι δικαιούχοι ψηφοφόροι φθάνουν τους 641.181, αριθμός ρεκόρ.

Επίσης, θα έχουν για πρώτη φορά δικαίωμα ψήφου 82 χιλιάδες Τουρκοκύπριοι. Σπάζει το ρεκόρ και ο αριθμός των συνδυασμών και υποψηφίων.

Μεγάλο στοίχημα για όλα τα εκλογικά στρατηγεία, η συμμετοχή και η συσπείρωση των ψηφοφόρων. Η προσπάθεια φαίνεται ότι ξεπερνά τα επιτρεπτά από τον νόμο όρια.

Στο μεταξύ, προσήλθαν σήμερα στις κάλπες και ψήφισαν οι Ελλαδίτες εκλογείς που διαμένουν στην Κύπρο, για την ανάδειξη των Ελλήνων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οι Ελλαδίτες εκλογείς θεωρούν ύψιστο καθήκον την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα