Αντίστροφη μέτρηση για επιστροφή της Τσεντίνκαγια στο γήπεδο «Ταξίμ»

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την ποδοσφαιρική ομάδα Τσετίνκαγια (TSK) των Τ/κ  για να επιστρέψει μετά από 8 χρόνια στο γήπεδο Ταξίμ, το οποίο βρίσκεται στην Πράσινη Γραμμή υπό τον έλεγχο των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

Σύμφωνα με Τ/κ δημοσιεύματα,  το 2014 η περιοχή βρισκόταν στην Ειδική Διαδρομή Θεατών Λευκωσίας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι (ERC), που διοργανώθηκε από κοινού μεταξύ του ψευδοκράτους και της Κ.Δ  και το κατεδαφισμένο γήπεδο παρέμεινε κλειστό για 8 χρόνια.

Με πρωτοβουλία του λεγόμενου «Υπουργείου Εξωτερικών» του ψευδοκράτους , τα

Ηνωμένα Έθνη αποδέχθηκαν τον Οκτώβριο να δοθεί εκ νέου το γήπεδο Ταξίμ στο Τσετίνκαγια TAF.

«Ενώ οι κατασκευαστικές εργασίες που ξεκίνησε η ‘’ΤΔΒΚ’’ συνεχίζονται, τα εγκαίνια προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν τον Ιανουάριο».

Διαβάστε επίσης: Τα «μασάει» η ΟΥΝΦΙΚΥΠ για τη χρήση του γηπέδου της Τσετίνκαγια

Η ομάδα θα το χρησιμοποιήσει μόνο για προπονήσεις και φιλικούς αγώνες.

Δεδομένου ότι η μισή κερκίδα του ιστορικού γηπέδου θεωρείται ότι είναι η Πράσινη Γραμμή και η άλλη μισή προς τη γη ΚΔ, οι οπαδοί της Τσετίνκαγια και οι ποδοσφαιρόφιλοι μπορούν να παρακολουθούν τους αγώνες και τις προπονήσεις σε απόσταση 3-4 μέτρων από το γήπεδο.

Η Τσετίνκαγια, η οποία ιδρύθηκε το 1930 ως τουρκική ομάδα στην Κύπρο, έπαιζε αγώνες σε τακτά χρονικά διαστήματα στην περιοχή γνωστή ως Cirit Hisarı εκείνα τα χρόνια.

Ο πρόεδρος της Τσεντίνκαγια Süleyman Yemen, μιλώντας στο Anadolu Agency (AA) για την ιστορία του γηπέδου, είπε ότι «η απόκτηση του δικαιώματος επιστροφής στο γήπεδο Ταξίμ, το οποίο καταστράφηκε για το ράλι το 2014, είναι μια σημαντική εξέλιξη».

 «Είναι μεγάλο επίτευγμα και επιτυχία να επιστρέψουμε στο γήπεδο μας, το οποίο βλέπουμε ως πατρίδα μας. " είπε.

Ο τερματοφύλακας της ομάδας, Atakan Zubi, δήλωσε επίσης ότι η ομάδα τους είχε προβλήματα γηπέδου, έτσι άλλαζαν συνεχώς γήπεδα για αγώνες και προπονήσεις και εξέφρασε ότι ανυπομονεί για τις μέρες που θα έτρεχαν την μπάλα στο γήπεδο Ταξίμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα