Αντισταθμιστικές παροχές για συνταξιούχους ζητά η ΕΚΥΣΥ

Tα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι στον Κάτω Πύργο Τηλλυρίας εξετάστηκαν σε σύσκεψη, το απόγευμα της Τετάρτης, που πραγματοποίησε η ΕΚΥΣΥ σε συνεργασία με την τοπική επιτροπή της ακριτικής κοινότητας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΚΥΣΥ Κώστας Σκαρπάρης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τη δράση της Οργάνωσης για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι και τις προσπάθειες που έγιναν με συναντήσεις και φέτος με

τέσσερις Υπουργούς της νέας Κυβέρνηση.

Δυστυχώς τα προβλήματα παραμένουν άλυτα, ανέφερε καθώς όπως είπε «και η νέα Κυβέρνηση ακολουθεί τα ίδια βήματα, μέχρι στιγμής, της προηγούμενης».

Είπε ότι στα υφιστάμενα προβλήματα έχει προστεθεί ακόμα ένα, ύστερα από την κατάργηση της επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος μέσα σε περίοδο καύσωνα με αποτέλεσμα την αναπόφευκτη αύξηση του κόστους των νοικοκυριών των συνταξιούχων.

Οι συνταξιούχοι του Κάτω Πύργου «απαιτούν από την Κυβέρνηση επιτέλους να τους συμπεριφερθεί με σεβασμό και κοινωνική ευαισθησία διότι αυτήν την περίοδο περνούν δύσκολες στιγμές και οι αντοχές τους εξαντλούνται» συμπληρώνεται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, επιβάλλεται να παραχωρηθούν αντισταθμιστικές παροχές, να καταργηθεί το πέναλτι 12% για όσους επιλέγουν να συνταξιοδοτηθούν στο 63ον έτος της ηλικίας τους, η σύνταξη χηρείας να παρέχεται σε όλους τους άντρες χήρους.

Επίσης διεκδικούν δικαίωμα για δωρεάν μεταφορά σε όλους τους συνταξιούχους και επαναφορά του πασχαλινού επιδόματος και επιδόματος μάνας. Ακόμη ζητούν αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται με την εφαρμογή του ΓεΣΥ και ιδιαίτερα από το κόστος στα φάρμακα και επίσπευση της διαδικασίας εξέτασης των αιτήσεων από την Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας και του Τ.Κ. Ασφαλίσεων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα