Αντιπροσωπεία Βουλής σε Κοινοβουλευτική Συνέλευση Μεσογείου

Αναχωρεί την Τετάρτη για το Βουκουρέστι αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων, για να συμμετάσχει στη 12η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου (ΚΣΜ).

Ανακοίνωση της Βουλής αναφέρει ότι την αντιπροσωπεία αποτελούν οι Βουλευτές Γεώργιος Γεωργίου (επικεφαλής – ΑΚΕΛ), Γιώργος Γεωργίου (ΔΗΣΥ), Χρίστος Ορφανίδης και Χαράλαμπος Θεοπέμπτου.

Εξάλλου, ο Βουλευτής Κυριάκος Χατζηγιάννης

θα συμμετάσχει στη Σύνοδο υπό την ιδιότητα του Εισηγητή της Επιτροπής για τη Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τα Ανθρωπιστικά Θέματα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΚΣ ΟΑΣΕ).

Κατά τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης, θα συζητηθούν θέματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες των τριών Μονίμων Επιτροπών της ΚΣΜ, όπως η τρομοκρατία, οι πολιτικές εξελίξεις στη Μεσόγειο, οι κλιματικές αλλαγές, η προώθηση του εμπορίου και των επενδύσεων, η διαχείριση της μετανάστευσης και η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Η Ολομέλεια αναμένεται να εγκρίνει ψηφίσματα για το κάθε θέμα.

Ο Βουλευτής Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, Εισηγητής της 2ης Μόνιμης Επιτροπής για Οικονομική, Κοινωνική και Περιβαλλοντική Συνεργασία, θα παρουσιάσει Έκθεση με τίτλο «Ο ρόλος των Κοινοβουλευτικών στην αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών» και θα θέσει ψήφισμα προς έγκριση από την Ολομέλεια.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα