Αντιπαράθεση Νικολαΐδη-Γιασουμή για τα τετράμηνα:«Είναι τερατούργημα»

Σε αντιπαράθεση ήρθαν κατά την διάρκεια συζήτησης που είχαν στο στούντιο της μεσημβρινής εκπομπής του ΣΙΓΜΑ, «Μεσημέρι και Κάτι», ο αντιπρόεδρος της  ΟΕΛΜΕΚ, Παντελής Νικολαΐδης, και ο Α΄ λειτουργός Μέσης Εκπαίδευσης, Νικόλα Γιασουμή.


Αφορμή στάθηκε η συζήτηση για την αξιολόγηση του μαθητή, όταν ο κ. Νικολαΐδης επανέλαβε την θέση της οργάνωσης και το δημοψήφισμα

στο οποίο οι καθηγητές στη πλειοψηφία τους αποφάσισαν ότι είναι κατά των εξετάσεων τετραμήνων.

«Οι εξετάσεις τετραμήνων θα οδηγήσουν τους μαθητές στην Παραπαιδεία. Η παραπαιδεία, μέσα σε 24 ώρες με σωστές πολιτικές μπορεί να τελειώσει. Με τις πολιτικές του Υπουργείου Παιδείας, το μόνο που καταφέρνει να γίνεται είναι να γιγαντώνουν το πρόβλημα της παραπαιδείας. Τα τετράμηνα δεν είναι καμία πολιτική. Είναι ένα πείσμα, ένα γινάτι για να πει ότι έγινε το δικό του. Όπως το περασμένο καλοκαίρι, τα γινάτια του κ. Χαμπιαούρη είχαν ξεσηκώσει όλη την Κύπρο και αναγκάστηκαν να τα αποσύρουν όλα πίσω. Εμείς αντιστεκόμαστε σε οποιεσδήποτε πολιτικές και μονομερείς ενέργειες οπισθοδρομούν το δημόσιο σχολείο», είπε ο κ. Νικολαΐδης.

Από την αντίπερα όχθη, ο κ Γιασουμή σημείωσε πως «δεν είμαστε εδώ για να ρίχνουμε φωτοβολίδες.Είμαστε εδώ, διότι υπάρχει μια μελέτη από επιστημονικές ομάδες στις συζητήσεις της οποίας συμμετείχαν και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, όπου εξέφρασαν απόψεις.Πρέπει να σεβαστούμε την νομοθεσία που έχει ψηφιστεί και τα τετράμηνα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση για την μείωση την παραπαιδείας. Αν υπήρχε το μαγικό κουμπάκι που θα  μπορούσα να το πατήσω και να κλείσω το σχολείο και να το ανοίξω ξανά για να σταματήσει η παραπαιδεία, θα το έκανα".

Σε τοποθέτηση του αντιπροέδρου της ΟΕΛΜΕΚ ότι η απόφαση τηςΒουλής δεν είναι υπέρ των πολιτών σχολιάζοντας τους ειδικούς ως ανειδίκευτους, Ο κ. Γιασουμής απάντησε, "λυπάμαι πολύ αλλά δεν υπάρχουν ανειδίκευτοι ειδικοί. Υπάρχουν επιστημονικές ομάδες», με τον κ Νικολαίδη να απαντά πίσω πως δεν υπάρχεί καμία επιστημονική ομάδα".

Στο τέλος, ο κ. Νικολαΐδης σημείωσε πως αυτό που πάνε να κάνουνε τώρα είναι μια παγκόσμια πρωτοτυπία. Σε καμία άλλη χώρα δεν υπάρχει αυτό το τερατούργημα.

Δείτε σχετικό βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα