Αντιπαράθεση για Βάρνα μεταξύ Δίπλαρου και Γεωργίου – VIDEO

Δεν αναλύουν με τον ίδιο τρόπο τα όσα έγιναν στη σύνοδο της Βάρνας ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ.

Καλεσμένοι στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Ευθύμιος Δίπλαρος και ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Λάρνακας Γιώργος Γεωργίου αντιπαρατέθηκαν επ΄ αυτού.

Συγκεκριμένα, προς το τέλος της συζήτησης, ο κ. Δίπλαρος κατηγόρησε το ΑΚΕΛ για αντιευρωπαϊσμό, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Από τότε που ισχυριζόσασταν ότι “ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο”, μια εμμονή ενάντια στην Ε.Ε.».

Διαβάστε επίσης: ΠτΔ: Οι Τ/κ είναι κατοχυρωμένοι – Προσχήματα της Τουρκίας

Συνεχίζοντας ο κ. Δίπλαρος, έθεσε το ρητορικό ερώτημα εάν η Κύπρος θα μπορούσε να μιλάει για ενεργειακούς σχεδιασμούς, αν βρισκόταν εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ στάθηκε ιδιαίτερα στα πρόσφατα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σημειώνοντας ότι «για πρώτη φορά» είχαμε τέτοια ισχυρή στήριξη στα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας και αυτό αποτελεί από μόνο του τεράστια επιτυχία.

Διαβάστε επίσης: ΑΝΑΛΥΣΗ: Τι έγινε τελικά στη Βάρνα

Στην αντίπερα όχθη ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, διαφώνησε με τη θέση που εξέφρασε ο κ. Δίπλαρος, διακόπτοντάς τον για να του αναφέρει πως και το 2005 αλλά και το 2014 η Ε.Ε. διατύπωσε πολύ αυστηρότερα πράγματα προς την Τουρκία, κατά την έκφρασή του.

Προηγουμένως, ο κ. Γεωργίου δεν συμμερίστηκε την άποψη ότι τα μηνύματα της Ε.Ε. προς την Τουρκία ήταν τόσο έντονα, όπως περιγράφονται.

Αντιθέτως, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ στάθηκε στις αναφορές Τουσκ αλλά και Γιούνκερ οι οποίες καταδείκνυαν, κατά την άποψή του, τον σημαντικό ρόλο που αποδίδουν οι Ευρωπαίοι στην Τουρκία κυρίως σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό.

«Μέσα σε αυτούς τους λεκτικούς ακροβατισμούς, δεν τονίστηκε, ούτε πιέστηκε ο κ. Ερντογάν, για την ανάγκη να συμπεριφερθεί στο Κυπριακό με έναν τρόπο πιο ορθολογικό και αφέθηκαν τα πράγματα ουσιαστικά σε μια εκκρεμότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στη συζήτηση συμμετείχε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ Άθως Αντωνιάδης, ο οποίος χαρακτήρισε ως θετική και πολύ σημαντική εξέλιξη τη σαφή αναφορά των Τουσκ και Γιούνκερ για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώπιον του κ. Ερντογάν.

Η αντιπαράθεση Δίπλαρου και Γεωργίου στο 17ο λεπτό του βίντεο, που βρίσκεται στο πάνω μέρος της είδησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα