Αντιπαράθεση ΑΚΕΛ – ΕΛΑΜ για νεοφασισμό

Αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ του ΑΚΕΛ και του ΕΛΑΜ, με αφορμή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από το κόμμα της Αριστεράς το Σάββατο, 17/3, στη Λευκωσία για την καταδίκη του ρατσισμού.

Το ΑΚΕΛ, στην ανακοίνωση κάλεσμα που απηύθυνε για μαζική συμμετοχή στην αντιρατσιστική – αντιφασιστική πορεία, έκανε αναφορά και στο ΕΛΑΜ.

Συγκεκριμένα,

ανάμεσα σε άλλα, σημείωνε: «Η δε κυβέρνηση Αναστασιάδη δήλωνε, εθελοτυφλώντας, ότι “δεν υπάρχουν νεοφασιστικές κινήσεις στην Κύπρο, ούτε οργανώσεις που διακατέχονται από άκρατο εθνικισμό ή προωθούν είτε τον ρατσισμό είτε την ξενοφοβία”, την ώρα που το ΕΛΑΜ είχε ήδη διεισδύσει σε σχολεία, στρατόπεδα και κερκίδες».

Αναφορά στο ΕΛΑΜ έγινε και από τον Γ.Γ. του ΑΚΕΛ κατά την ομιλία του στην αντιρατσιστική – αντιφασιστική εκδήλωση.

Το ΕΛΑΜ, με ανακοίνωσή του την Τρίτη (20/3), πέρασε στην αντεπίθεση, τονίζοντας συγκεκριμένα: «Tο ΑΚΕΛ όχι μόνο δεν ορθώνει το ανάστημά του ενάντια στον φασισμό, απεναντίας, εκπροσωπεί το χειρότερο του είδος, που έχει κόκκινη απόχρωση και το γνώρισε η ανθρωπότητα μέσα από τα απάνθρωπα σοβιετικά καθεστώτα, όπου κανείς δεν είχε το δικαίωμα της αντίθετης άποψης».

Αυτούσια η ανακοίνωση – απάντηση του ΕΛΑΜ:

«Οφείλουμε να απαντήσουμε στα όσα φαιδρά ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ σε ομιλία του στην υποτιθέμενη αντιρατσιστική και αντιφασιστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Λευκωσίας, στην οποία δήλωσε ότι ορθώνουν αποφασιστικά το ανάστημά τους ενάντια στον νεοφασισμό που βρίσκεται και μέσα στη Βουλή, με σαφέστατες αιχμές προς το Κίνημά μας.

Το ΑΚΕΛ, όχι μόνο δεν ορθώνει το ανάστημά του ενάντια στον φασισμό, απεναντίας, εκπροσωπεί το χειρότερο του είδος, που έχει κόκκινη απόχρωση και το γνώρισε η ανθρωπότητα μέσα από τα απάνθρωπα σοβιετικά καθεστώτα, όπου κανείς δεν είχε το δικαίωμα της αντίθετης άποψης.

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από το ΑΚΕΛ. Είναι οι τελευταίοι που μπορούν να μιλούν για σεβασμό των δημοκρατικών θεσμών.

Κλείνοντας, ευελπιστούμε το ΑΚΕΛ με το ίδιο «σθένος» να ορθώσει επιτέλους το ανάστημά του απέναντι στον φασίστα της περιοχής, Ερντογάν, και το καθεστώς του, αντί να πραγματοποιεί μαζί τους εγκάρδιες συναντήσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα