Αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα η σουηδική πόλη, Χάλλαντ εξαιτίας… του Χάαλαντ

Πώς η δημοσιότητα του Έρλινγκ Χάαλαντ «βυθίζει» στα άδυτα της Google μια μικρή πόλη της Σουηδίας, που βλέπει τις διαδικτυακές αναζητήσεις που την αφορούν να σκεπάζονται από τον φορ της Μάντσεστερ Σίτι.

Αν κανείς πληκτρολογήσει στην Google τη λέξη «Χάλλαντ» τότε αυτό που θα του εμφανιστεί θα είναι το κλασικό μήνυμα του γνωστότερου διακομιστή. «Μήπως εννοείτε Χάαλαντ;». Και από κάτω εκατοντάδες αποτελέσματα

σχετικά με τις μυθικές επιδόσεις του Νορβηγού επιθετικού της Μάντσεστερ Σίτι. Έλα όμως που το Χάλλαντ είναι το όνομα μιας μικρής πόλης στη Σουηδία, της οποίας οι διαδικτυακές αναζητήσεις «βυθίζονται» εξαιτίας του 22χρονου αστέρα.

«Εμείς είμαστε το Χάλλαντ κι αυτός είναι ο Χάαλαντ. Η δημοσιότητα αυτού του ποδοσφαιρικού φαινομένου διαλύει τη διαδικτυακή μας παρουσία» δηλώνει ο Τζίμι Σάντμπεργκ, υπεύθυνος τουρισμού της συγκεκριμένης πόλης. «Είμαστε απελπισμένοι, όλες οι προσπάθειες μας να προωθήσουμε το Χάλλαντ στο διαδίκτυο πέφτουν στο κενό. Αν δεν συμβεί τίποτα, φοβόμαστε πως η πόλη μας κινδυνεύει να γίνει μια νέα χαμένη Ατλαντίδα» λέει στη συνέχεια σε ανοικτή επιστολή του προς τον ποδοσφαιρικό κόσμο.

Η πόλη αυτή των 300.000 κατοίκων στα νότια της Σουηδίας δεν είναι γνωστή για τα... γκολ της και τα ρεκόρ που σπάει, αλλά για τις παραλίες της και την παράδοση της στο χάντμπολ. Η διαφορά του ενός γράμματος στο όνομα της όμως δεν είναι αρκετή ώστε η Google να μην την μπερδέψει με τον πασίγνωστο ποδοσφαιριστή, βάζοντας έτσι εμπόδια στην προσπάθεια της να προσελκύσει τουρίστες.

Πηγή: Gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αντιμετωπίζει, Χάλλαντ …, Χάαλαντ,antimetopizei, challant …, chaalant