Αντιδράσεις στα κατεχόμενα σε δηλώσεις Αλμπαϊράκ για την ώρα

Κανείς δεν σταματάει λόγω του Συμβουλίου Επικρατείας, γράφει στο πρωτοσέλιδό της η Αφρίκα, προσθέτοντας ότι ο γαμπρός του Ερντογάν, ο Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ανακοίνωσε πως η θερινή ώρα θα συνεχιστεί.

Οι τ/κ εφημερίδες αναφέρονται στις δηλώσεις Αλμπαϊράκ, αλλά και στην ανακοίνωση του κόμματος Ενωμένη Κύπρος, ότι πάραυτα η ώρα στα κατεχόμενα πρέπει να αλλάξει.

«Δεν θέλουμε η κοινωνία να είναι πάλι σε ένταση και σε αντιπαράθεση», γράφει η ανακοίνωση του ΚΕΚ, που ζητεί από την «κυβέρνηση» να αλλάξει την απόφασή της και να μην συμβαδίσει με τη «σαουδαραβική ώρα».

Σε δηλώσεις του χθες, ο πρόεδρος του ΡΤΚ Τουφάν Ερχιουρμάν άσκησε κριτική στην «κυβέρνηση», γιατί κάθεται και περιμένει τι θα κάνει το Υπουργικό Συμβούλιο στην Τουρκία, εάν θα αλλάξει τη νομική διαδικασία ή όχι, καθώς με την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, όπως εξήγησε, σταματά η ισχύς της προηγούμενης απόφασης του τουρκικού Υπουργικού για συνέχιση της θερινής ώρας, καθώς αυτή η απόφαση μπορεί – με βάση το τουρκικό δίκαιο – να ισχύει μόνο για 1 χρόνο.

Ο κ. Ερχιουρμάν ανέφερε ότι η Τουρκία και η κυβέρνησή της ενεργεί με βάση τη δική της γεωγραφία, τους δικούς της νόμους και τις αποφάσεις των δικών της σωμάτων, ενώ στα κατεχόμενα η «κυβέρνηση» δεν κάνει τίποτα, λες και δεν έχουν δικούς τους «θεσμούς» και περιμένει να εφαρμόσει τις αποφάσεις που θα ληφθούν στην Τουρκία.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα