Αντιδράσεις ΠΑΣΕ - ΑΤΗΚ για τις κυβερνητικές δεσμεύσεις

Η Κυβέρνηση αποδεικνύεται “ανακόλουθη των προεκλογικών δεσμεύσεων της” σε σχέση με το θέμα ιδιωτικοποίησης της Cyta και επιβάλλει πολιτικές που ουσιαστικά ξεφεύγουν της λαϊκής εντολής που πήρε, υποστηρίζει η ΠΑΣΕ-ΑΤΗΚ (ΠΟΑΣ), η οποία επικαλείται “κυβερνητικό αλαλούμ” για το θέμα.

Σε σημερινή ανακοίνωση η ΠΑΣΕ-ΑΤΗΚ καλεί την Κυβέρνηση "να ξεπεράσει τις ιδεοληψίες της, να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα και να διασφαλίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τα συνταγματικά, οικονομικά και εθνικά συμφέροντα της κοινωνίας, μέσα από μια ορθολογιστική

διαχείριση του εθνικού πλούτου".

“Μέχρι χθες ακούγαμε πως είναι προκλητικό, `κάποιους να τους διασφαλίζεις ότι, είτε αποκρατικοποιηθεί η Cyta ή όχι, είτε κλείσει η Cyta ή όχι, θα έχουν τη δουλειά τους και τις αυξήσεις τους, όχι μόνο μέχρι τη συνταξιοδότησή τους αλλά και χωρίς να επηρεαστούν οι συντάξεις τους μέχρι την ημέρα που θα ζούνε`”, ενώ “σήμερα μας τρομάζει η σκέψη και μόνο ποια θα ήταν η τύχη των εργαζομένων και της κοινωνίας ευρύτερα, αν περνούσαν τα νομοσχέδια στη Βουλή, όταν αιφνιδίως ανακάλυψαν ζητήματα περί κεκτημένου και κρατικών ενισχύσεων και όχι μόνον”.

Η ΠΑΣΕ-ΑΤΗΚ αναφέρει ότι “ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακοίνωσε μέσω συνέντευξης ότι η κυβέρνηση αποσύρει τα νομοσχέδια για την ιδιωτικοποίηση της Cyta λίγο πριν τεθούν ενώπιον της ολομέλειας της Βουλής με το αιτιολογικό ότι `ενόψει της απόρριψης τους και αφού απαιτείται να δοκιμαστούν οι διατάξεις από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, γιατί να μην το αποσύρω και να επιστρέψουμε με ένα άλλο`”.

Την ίδια ώρα, συνεχίζει η συντεχνία, “ακούσαμε τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ να δηλώνει ότι αν δεν εγκριθεί η πρόνοια παραχώρησης ποσοστού 51% στον ιδιώτη επενδυτή, δεν ψηφίζει υπέρ των νομοσχεδίων”.

“Αρχικά μας είχαν πει ότι η ανάγκη ήταν εισπρακτική, σήμερα όμως μας λένε ότι η ανάγκη δεν είναι πλέον εισπρακτική αλλά θέμα μεταρρύθμισης”, αναφέρει και προσθέτει ότι “μόνο η λέξη `αλαλούμ` αποδίδει την πραγματικότητα”.

Αναφέρει επίσης ότι η Cyta, μια εταιρεία με πρωτιά στην κυπριακή αγορά, ένας αμιγώς κυπριακός οργανισμός, άρρηκτα συνδεδεμένος με την ιστορία της Κύπρου και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, εξελίχθηκε μέσα από τις ανάγκες του κύπριου καταναλωτή και προσφέρει σημαντικά οφέλη στην κυπριακή κοινωνία.

Σύμφωνα με την ΠΑΣΕ-ΑΤΗΚ, η πορεία ιδιωτικοποίησης της Cyta φανερώνει “την αδυναμία της κυβέρνησης του τόπου να πείσει ότι προάγει συνειδησιακά το κοινό καλό”, ενώ οι διαδικασίες αναβλητικότητας και κωλυσιεργίας φανερώνουν την απουσία “γνησιότητας στο λόγο και οι πολίτες βλέπουν, όχι αδίκως, παντού υποκρυπτόμενα προσωπικά και κομματικά συμφέροντα και ιδιοτέλεια”, όπως υποστηρίζεται.

Σύμφωνα με τη συντεχνία, υπάρχει πρόταση που είναι “ο εκσυγχρονισμός της cyta για προσαρμογή στο νέο περιβάλλον ώστε ο οργανισμός να καταστεί πιο σύγχρονος και πιο ευέλικτος”.

“Κάτι τέτοιο, που θα τον οδηγήσει στα μονοπάτια του υγιούς ανταγωνισμού και ανάπτυξης, απαιτεί γενναίες αποφάσεις και θέληση”, καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα