Αντιδράσεις ΟΗΕ για την «ξενοφοβική» στάση του Κάμερον

«Ξενοφοβική» χαρακτήρισε την απαίτηση της βρετανικής κυβέρνησης να μείνουν μακριά από τη Βρετανία οι οικονομικοί μετανάστες που συνωστίζονται στο Καλαί της γαλλικής ακτής της Μάγχης ο ειδικός αντιπρόσωπος του Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών για τη διεθνή μετανάστευση Πίτερ Σάδερλαντ.

Ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών είπε ότι η βρετανική αντίδραση είναι «εξαιρετικά υπερβολική». Αναφερόταν στις δηλώσεις και στα μέτρα της βρετανικής κυβέρνησης που αποσκοπούν στο να αποτρέψουν τους χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονται στην άλλη άκρη της σήραγγας της Μάγχης να βρουν τρόπο μετάβασης στο

βρετανικό έδαφος.

Μιλώντας στο BBC o κ. Σάδερλαντ είπε ότι η πλειοψηφία αυτών των ανθρώπων είναι γνήσιοι πρόσφυγες και σημείωσε ότι η Βρετανία λαμβάνει πολύ λιγότερες αιτήσεις ασύλου από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ενδεικτικά ανέφερε ότι η πέρυσι η Βρετανία έλαβε 24.000 αιτήσεις ασύλου έναντι 175.000 της Γερμανίας.

Χαρακτήρισε τις προειδοποιήσεις κυβερνητικών στελεχών κατά των μεταναστών ως «ξενοφοβική αντίδραση στο θέμα της ελεύθερης μετακίνησης».

Εν τω μεταξύ, έντονες επικρίσεις δέχεται ο Πρωθυπουργός Κάμερον για την αναφορά του σε «σμήνος» μεταναστών που μεταξύ άλλων δημιουργούν προβλήματα στους Βρετανούς που θέλουν να διασχίσουν τη Μάγχη για τις διακοπές τους.

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν χαρακτήρισε τη γλώσσα του Πρωθυπουργού «εμπρηστική και ανάρμοστη», ενώ η προσωρινή ηγέτιδα του κόμματος Χάριετ Χάρμαν σχολίασε ότι «ο Πρωθυπουργός πρέπει να θυμάται ότι δεν μιλά για έντομα, αλλά για ανθρώπους».

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα