Αντιδράσεις με άρθρο ΟΗΕ: «Τα οφέλη της Παγκόσμιας Πείνας»

Άρθρο για τα «πλεονεκτήματα» της Παγκόσμιας πείνας έγραψε στην επίσημη σελίδα των Ηνωμένων Εθνών, ο George Kent, ο οποίος σημειώνει πως «μερικές φορές μιλάμε για την πείνα στον κόσμο σαν να ήταν μια μάστιγα που όλοι μας θέλουμε να δούμε να καταργείται, θεωρώντας την ως συγκρίσιμη με την πανώλη ή το AIDS».

Αυτή η άποψη, σημειώνει ο αρθρογράφος, μας εμποδίζει από το να αντιληφθούμε τι προκαλεί και τι συντηρεί την πείνα.

Όπως υποστηρίζει, η πείνα είναι θεμελιώδης για τη λειτουργία της παγκόσμιας οικονομίας. «Οι πεινασμένοι είναι οι πιο παραγωγικοί άνθρωποι, ειδικά

όπου υπάρχει ανάγκη για χειρωνακτική εργασία», τονίζει.

Ο αρθρογράφος σημειώνει πως στην πραγματικότητα οι περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται για το φαγητό, ενώ διερωτάται ποιος από εμάς θα πουλούσαμε τις υπηρεσίες μας εάν δεν υπήρχε η απειλή της πείνας.

«Για όσους εξαρτώνται από τη διαθεσιμότητα φθηνού εργατικού δυναμικού, η πείνα είναι το θεμέλιο του πλούτου τους», προσθέτει.

«Μεγάλο μέρος της βιβλιογραφίας για την πείνα μιλάει για το πώς είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι τρέφονται καλά ώστε να είναι πιο παραγωγικοί. Αυτό είναι ανοησία», γράφει, σημειώνοντας πως κανένας  δεν δουλεύει πιο σκληρά από τους πεινασμένους.

Για όσους από εμάς βρίσκονται στην κορυφή της κοινωνικής κλίμακας, ο τερματισμός της πείνας παγκοσμίως θα ήταν καταστροφή, αναφέρει, προσθέτοντας πως «αν δεν υπήρχε η πείνα στον κόσμο, ποιος θα όργωνε τα χωράφια; ποιος θα μαζέψει τα λαχανικά μας; ποιος θα καθάριζε τις τουαλέτες μας;».

«Δεν είναι περίεργο που οι άνθρωποι στα υψηλότερα επίπεδα δεν βιάζονται να λύσουν το πρόβλημα της πείνας. Για πολλούς από εμάς, η πείνα δεν είναι πρόβλημα, αλλά πλεονέκτημα», καταλήγει.

Το εν λόγω άρθρο που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά το 2008, ωστόσο, αναπαράγεται σήμερα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. 

Go home, @UN. You are wasted. https://t.co/QPDWbcMzCD

— The Greek Analyst (@GreekAnalyst) July 6, 2022

First inflation was good… now, starvation is good…

This is where we are at with these weak leaders

The Benefits of World Hunger | United Nations https://t.co/oKP5NaTgYV

Live Monitor (@amlivemon) July 6, 2022

While the UN pushes the world to invest trillions in a hopelessly dishonest bid to change the weather, 7500 children die every day from hunger, per UNICEF.

The notion that world hunger is some capitalist plot is idiotic.https://t.co/95LcxnmlDT

— Steve Milloy (@JunkScience) July 6, 2022

While the UN pushes the world to invest trillions in a hopelessly dishonest bid to change the weather, 7500 children die every day from hunger, per UNICEF.

The notion that world hunger is some capitalist plot is idiotic.https://t.co/95LcxnmlDT

— Steve Milloy (@JunkScience) July 6, 2022

They KNOW this is going to starve people around the world.

How can I say that for sure?

They are already trying to justify and rationalize.

Look at this--on the UNs website!https://t.co/ciyskYyaLj

— Tucker Max (@TuckerMax) July 6, 2022
Keywords
Τυχαία Θέματα