Αντιδράσεις κομμάτων για συμψηφισμό δανείων και αξιογράφων

Η ΕΔΕΚ με ανακοίνωση της αναφέρει ότι η χθεσινή απόφαση της Βουλής για το συμψηφισμό δανείων και αξιογράφων είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Ωστόσο σύμφωνα με την ΕΔΕΚ υπάρχουν εκκρεμότητες τις οποίες η ΕΔΕΚ θα επιδιώξει να επαναφέρει στη Βουλή

μετά τις Βουλευτικές Εκλογές στις 22 του Μάη.

Η ρύθμιση και η αποκατάσταση των κατόχων αξιογράφων, θύματα της τραπεζικής απάτης, αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση της κυβέρνησης την οποία και έπρεπε να υλοποιήσει, έστω και την υστάτη. Επιπρόσθετα αποτελούσε μία ακόμη προεκλογική δέσμευση του Προέδρου της Δημοκρατίας η οποία αθετήθηκε, σύμφωνα με την ΕΔΕΚ.

«Απόφαση για το καλό των αδικημένων και όχι για το καλό των τραπεζών»

Το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών χαρακτηρίζει ως κρίσιμης σημασίας τους νόμους που ψήφισε χθες η Βουλή για τον συμψηφισμό δανείων με αξιόγραφα και απόδοση θέσεων στο διοικητικό συμβούλιο στα άτομα που ζημιώθηκαν από το bail in.

Ξεκαθαρίζουν ότι διαφωνούν με την προοπτική της αναπομπής από τον Προέδρο Αναστασιάδη ή την απευθείας αναφορά των νόμων στο Ανώτατο Δικαστήριο γιατί θα δημιουργήσει νέα καθυστέρηση και θα παρατείνει την ταλαιπωρία του κόσμου που έχασε τα χρήματα του.

«Εντυπωσιακή η σπουδή του Προέδρου να αναπέμπει νόμους που προστατεύουν αδικημένες ομάδες του πληθυσμού»

Σιγουριά ότι ο νόμος που ψηφίστηκε για τα αξιόγραφα θα κριθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο, εξέφρασε το ΑΚΕΛ.

Προκαλεί εντύπωση στο ΑΚΕΛ η σπουδή του Προέδρου να αναπέμπει ή να αναφέρει στο Ανώτατο Δικαστήριο, νόμους που αποβλέπουν στην προστασία αδικημένων ομάδων του πληθυσμού.

Αντίστοιχη προθυμία και σπουδή δεν επιδεικνύεται για την αναπομπή νόμων που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των τραπεζών ή άλλων ισχυρών συμφερόντων αναφέρει κλείνοντας ανακοίνωση του ΑΚΕΛ.

Keywords
Τυχαία Θέματα