Αντιδράσεις για το Πρόγραμμα των Παγκύπριων-Η απάντηση Προδρόμου

Απάντηση για τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν μετά την δημοσιοποίηση του προγράμματος των Παγκύπριων Εξετάσεων, έδωσε στη δημοσιογραφική του διάσκεψη ο υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου.

Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις σε σχέση με το πρόγραμμα των παγκύπριων εξετάσεων, και συγκεκριμένα τις επικρίσεις ότι είναι πολύ πιεστικό για τους μαθητές, ο κ. Προδρόμου είπε πως οι εξετάσεις γίνονται μέρα παρά μέρα και αφήνεται χρονικό διάστημα ανάμεσα στα μαθήματα.

Διαβάστε επίσης: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα

των Παγκυπρίων Εξετάσεων

«Θα μπορούσαμε να αφήνουμε διάστημα μιας εβδομάδας και να κάνουμε εξετάσεις που να διαρκούν ενάμιση με δύο μήνες. Ακριβώς επειδή υπάρχει η πανδημία, επιβάλλεται να συμμαζέψουμε τις εξετάσεις διότι το σχολείο είναι διδασκαλία, δεν είναι εξετάσεις», είπε.

Εξέφρασε την πεποίθηση πως αν όλοι είναι συνεπείς ως προς τα μέτρα, όλα θα πάνε καλά, όπως και πέρσι. Περισσότερο το Υπουργείο και την υπηρεσία εξετάσεων θα απασχολήσουν η εξασφάλιση της υγειονομικής ασφάλειας εκείνες τις ημέρες που θα διεξάγονται οι εξετάσεις, δηλαδή από τις 24 Μαΐου έως τις 14 Ιουνίου 2021.

Σε σχέση με την επιστροφή των μαθητών των γυμνασίων και των δημοτικών στην Λεμεσό, ο Υπουργός είπε πως όλα διεξήχθησαν ομαλά και «ευτυχώς και επιτέλους που και τα παιδιά των γυμνασίων μπόρεσαν να επανέλθουν σε φοίτηση με φυσική παρουσία».

Ο Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης είπε ότι πολύ μικρό ποσοστό μαθητών και ελάχιστος αριθμός εκπαιδευτικών δεν έχουν προσκομίσει πιστοποιητικό  ταχείας εξέτασης και οι μεν μαθητές θα τύχουν εξ αποστάσεων εκπαίδευσης και οι δε καθηγητές θα αντικατασταθούν.

Ο Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης είπε πως τα δημοτικά ήταν προετοιμασμένα από προηγουμένως, από αρχές Φεβρουαρίου, πριν κλείσουν τις τελευταίες εβδομάδες και έτσι μαθητές, δάσκαλοι και γονείς δεν αντιμετώπισαν προβλήματα σήμερα με την επανέναρξη.

Διαβάστε επίσης: ΥΠΠΑΝ: Μετατροπή Παγκύπριου σε εξατάξιο-Θα φοιτήσουν σε παρακείμενα σχολεία
 

Keywords
Τυχαία Θέματα