Αντιδράσεις για την τηλεκπαίδευση-Tι λέει η Επίτροπος Λοϊζίδου (ΒΙΝΤΕΟ)

Προετοιμάζονται πυρετωδώς τα αρμόδια Υπουργεία για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, κάτω από τις περιστάσεις που ορίζει η πανδημία.

Τα επικρατέστερα σενάρια είναι η συνέχιση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, η εκ περιτροπής εκπαίδευση και το υβριδικό μοντέλο.

Η τηλεκπαίδευση, πάντως, φαίνεται πως ήλθε για να μείνει.  Τρέχει το Υφυπουργείο Έρευνας και Καινοτομίας να βελτιώσει τις ήδη υπάρχουσες υποδομές, που αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν τα σχολεία, λόγω των έκτακτων εξελίξεων τον περασμένο Μάρτη.

Ο

Υφυπουργός Καινοτομίας, στο μεταξύ, διασφάλισε ότι οι εκπαιδευτικοί δεν θα έχουν καμία πρόσβαση στα δεδομένα των μαθητών.

Ποικίλες είναι, ωστόσο, οι αντιδράσεις.

Οι οργανωμένοι γονείς μέσης εκπαίδευσης απαιτούν την φυσική παρουσία των μαθητών στις σχολικές μονάδες.

Όχι τόσο επειδή αντιδρούν στο ενδεχόμενο έκθεσης προσωπικών δεδομένων, αλλά για τα προβλήματα που προκύπτουν στις αξιολογήσεις και τις βαθμολογήσεις.

Προβλήματα που αντιμετώπισαν και στο τέλος της προηγούμενης σεζόν.

Όπως ισχυρίζεται ο πρόεδρος των Οργανωμένων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Χαράλαμπος Διονυσίου, καλύτερα να καταστεί αναγκαία η χρήση μάσκας στα σχολεία, παρά να μην επιστρέψουν μαθητές στις σχολικές μονάδες
 

Μιλώντας για το ζήτημα της τηλεκπαίδευσης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΙΓΜΑ , η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαΐδου, είπε πως αυτό που είχε εξεταστεί τον Μάιο και είχε βγει σχετική απόφαση ήταν αναφορικά με το δικαίωμα των καθηγητών, μετά από προβληματισμούς και παράπονα, κατά πόσον την ώρα άσκησης των καθηκόντων τους θα μπορούσε κάποιος τρίτος να τους βλέπει.

«Όπως όλοι οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να μην παρακολουθούνται στον χώρο εργασίας τους, έτσι και οι εκπαιδευτικοί θεώρησαν ότι είναι δικό τους δικαίωμα», είπε.

Πρόσθεσε πως , «δεν είναι όμως μόνο το θέμα της κάμερας. Είναι κάποιες προϋποθέσεις που είχαν τεθεί στο Υπουργείο Παιδείας και θα πρέπει να εκπληρωθούν μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς,. Είναι θέματα ομοιόμορφής πρακτικής σ΄όλα τα σχολεία. Δεν μπορεί να γίνεται ένα μέτρο σ΄ένα σχολείο και άλλο μέτρο σ΄άλλο σχολείο».

Τέλος η κα. Λοιζίδου είπε πως έχει την διαβεβαίωση από το Υπουργείο Παιδείας ότι όλα τα θέματα θα επιλυθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα