Αντιδράσεις για την πρεμιέρα του «Κάποτε στην Κύπρο» και τη μη τήρηση μέτρων

Η πρεμιέρα της τουρκικής τηλεοπτικής σειράς με τίτλο «Κάποτε στην Κύπρο» (Once Upon a Time in Cyprus), που θα αρχίσει να προβάλλεται στο τουρκικό κρατικό κανάλι TRT από την 1η Απριλίου, προκάλεσε συζητήσεις στην λεγόμενη «βουλή» στα κατεχόμενα.

Στη σημερινή ολομέλεια της "βουλής", ο ηγέτης του Κόμματος του Λαού, Κουντρέτ Όζερσαϊ, είπε ότι υπάρχουν ορισμένα μέτρα λόγω της πανδημίας και κάλεσε τον «υπουργό υγείας ή να επιτρέψουν όλες τις εκδηλώσεις ή να σταματήσουν και την εκδήλωση που έχει

σχέση με την πρεμιέρα της σειράς.  

Λέγοντας ότι η προετοιμασία για την πρεμιέρα μιας σειράς γίνεται την ίδια στιγμή που δεν επιτρέπονται χώροι θεάτρου ή ψυχαγωγίας, πρόσθεσε ότι οι πρακτικές προς αυτή την κατεύθυνση που ξεπέρασαν τους κανόνες αφαίρεσαν το αίσθημα εμπιστοσύνης προς το «κράτος».

Όπως ανέφερε, από την στιγμή που δεν απαγορεύεται η διοργάνωση μιας τέτοιας εορταστικής βραδιάς, γιατί να μην ληφθεί νέα απόφαση για θέατρα, συναυλίες ή χώρους διασκέδασης;

Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, Τουφάν Ερχιουρμάν, διερωτήθηκε κατά πόσο οι αποφάσεις για την πανδημία ισχύουν μόνο για τους Τ/κ και πρόσθεσε ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ επισκέφθηκε τον χώρου όπου γυρίζεται η σειρά, χωρίς να συμμορφώνεται με τα μέτρα κατά της πανδημίας.

Απαντώντας στις αντιδράσεις, ο κ. Τατάρ είπε ότι στην «βουλή» βρίσκονται 50 βουλευτές και ούτε εκεί τηρούνται τα μέτρα. Πρόσθεσε ότι τα εστιατόρια είναι ανοικτά και μπορεί να υπάρχει συγκέντρωση ατόμων με απόσταση πέντε τετραγωνικών μέτρων ανά άτομο.

Διαβάστε επίσης 

Τουρκική προπαγάνδα με σήριαλ για την τουρκανταρσία στην Κύπρο (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αντιδράσεις, Κάποτε, Κύπρο,antidraseis, kapote, kypro