Αντιδράσεις για αναστολή προγράμματος ανάπτυξης μουσικών ταλέντων

Ο Σύνδεσμος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων του Προγράμματος Ανάπτυξης Μουσικών Ταλέντων, εκφράζει έκπληξη, δυσαρέσκεια και έντονο προβληματισμό για την απόφαση του Πανεπιστημίου Κύπρου να ανακοινώσει την αναστολή της λειτουργίας του Προγράμματος.

Σε σημερινή ανακοίνωση ο Σύνδεσμος κάνει λόγο για «μονομερή, αψυχολόγητη και άκρως αντιεκπαιδευτική» απόφαση.

«Μια τέτοια εξέλιξη, η βίαιη παύση των μαθημάτων για άγνωστο χρονικό διάστημα, δεν είναι απλώς επικίνδυνη αλλά εν δυνάμει καταστροφική. Μας προκαλεί απορία πώς το

μεγαλύτερο κρατικό ακαδημαϊκό ίδρυμα της Κύπρου που περηφανεύεται ότι διατηρεί βασικό στοιχείο της αποστολής και της κουλτούρας του την επιδίωξη της αριστείας, δεν λαμβάνει υπόψη τις αλυσιδωτές συνέπειες που θα έχει τυχόν εφαρμογή αυτής της απόφασης για τη φυσική πορεία του Προγράμματος» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι «έτσι μένουν ανενεργοί οι μαθητές που παρακολουθούν τα τακτικά και απαιτητικά μαθήματα στη βάση της φιλοσοφίας του προγράμματος, αλλά και επαγγελματικά ξεκρέμαστοι οι βοηθοί καθηγητές».

Ο Σύνδεσμος σημειώνει ότι το πρόγραμμα πετυχαίνει εντυπωσιακά κι αποδεδειγμένα αποτελέσματα και καλεί το Πανεπιστήμιο Κύπρου και συγκεκριμένα το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου να ανακαλέσει την απόφασή του, ενώ ζητείται και η παρέμβαση της Πολιτείας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα