Αντιδράσεις δασκάλων για το νέο σύστημα διορισμών

Εν μέσω διαμαρτυριών δασκάλων, κυρίως συμβασιούχων και αντικαταστατών, που αντιδρούν στο νέο σύστημα διορισμών στην εκπαίδευση που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας, η αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή συνέχισε την κατ’ άρθρο εξέταση του σχετικού νομοσχεδίου.

Συμβασιούχοι και αντικαταστάτες υποστηρίζουν ότι, εάν το νομοσχέδιο ψηφιστεί ως έχει, θα βρεθούν στην ανεργία και

γι’ αυτό ζητούν τη μονιμοποίηση όλων όσοι σήμερα υπηρετούν σ’ έκτακτη βάση είτε πριν από την έναρξη εφαρμογής του νέου συστήματος διορισμών είτε μέσω της επέκτασης του μεταβατικού σταδίου.

Στην Επιτροπή εξετάστηκαν πιθανές διαφοροποιήσεις επί του νομοσχεδίου, όμως, οι λεπτομέρειες αναμένεται να οριστικοποιηθούν στην αυριανή συνεδρία, κατά την οποία, θα εξεταστεί και το ζήτημα των μεταβατικών περιόδων.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Παιδείας, Κώστα Καδή, «εξορθολογίζει μια πολιτική η οποία για χρόνια λειτουργούσε με αναχρονιστικό τρόπο».

Από την πλευρά του, ο Προεδρεύων της Επιτροπής Παιδείας, Ανδρέας Θεμιστοκλέους, εξήγησε ότι οι διαφοροποιήσεις είναι δύο: Η πρώτη έχει να κάνει με τα τυπικά προσόντα των εκπαιδευτικών και τη μοριοδότηση και η δεύτερη με τη δομή της γραπτής εξέτασης.

Στόχος της Επιτροπής Παιδείας είναι η ολοκλήρωση της εξέτασης του νομοσχεδίου κατά την αυριανή συνεδρία και η ψήφισή του στην ολομέλεια της Πέμπτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα