Αντιδράσεις Ακιντζί, Τατάρ, Ερχιουρμάν και Οζερσάι στην αύξηση των κρουσμάτων

Ανησυχητικό χαρακτήρισε ο Μουσταφά Ακιντζί το γεγονός ότι εγχώρια κρούσματα μεταδίδουν τον ιό και δήλωσε πως ίσως θα πρέπει να επανέλθει το μέτρο της καραντίνας για όσους έρχονται από το εξωτερικό στα κατεχόμενα.

Οκτώ νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο - Πέντε ασυμπτωματικοί

Από εδώ και στο εξής δεν τίθεται θέμα να «κλείσουμε» και πάλι, ανέφερε από την πλευρά του ο Ερσίν Τατάρ, που απέκλεισε το ενδεχόμενο.

Μετά τις χθεσινές αποφάσεις του «υπουργικού

συμβουλίου» και τα σχόλια σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα οποία εκφράζεται ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων στα κατεχόμενα, ο Κουντρέτ Οζερσάι ακύρωσε αποψινή προεκλογική του εκδήλωση στην εντός των τειχών κατεχόμενη Λευκωσία.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, στο πλαίσιο σημερινής συνάντησης που είχε ο Τ/κ ηγέτης, είπε ότι λαμβάνοντας υπόψη τις υποδείξεις και προειδοποιήσεις ειδικών θα πρέπει να επανέλθει στην ατζέντα το θέμα της επιβολής καραντίνας για όλους όσοι έρχονται από το εξωτερικό. Κάλεσε δε τον κόσμο να αναλάβει κι αυτός το μερίδιο που του αναλογεί και να τηρεί τα μέτρα αυτοπροστασίας στους γάμους, στους χώρους διασκέδασης αλλά και στις παραλίες.

«Μετά από αυτή την ώρα δεν τίθεται θέμα να κλείσουμε και πάλι», δήλωσε ο «πρωθυπουργός» Τατάρ, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα υγιεινής, όπως η χρήση μάσκας και η κοινωνική αποστασιοποίηση.

Στο πλαίσιο συνάντησης που είχε σήμερα, ο κ. Τατάρ είπε ότι παρά τα οικονομικά προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία υπάρχει μια κινητικότητα και γίνεται προσπάθεια για ομαλοποίηση.

Εξάλλου, σε δικές του δηλώσεις ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν επέκρινε την «κυβέρνηση» για τους χειρισμούς της στην οικονομία, αλλά και στην υγεία λέγοντας ότι έπρεπε να «ανοίξουν» σταδιακά και πως από την 1η Ιουλίου ο ίδιος είχε μιλήσει για την αναγκαιότητα να γίνονται περισσότεροι τυχαίοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Για την λειτουργία των σχολείων κατά την νέα χρονιά, ο κ. Ερχιουρμάν είπε ότι θα πρέπει να εισακουστούν οι εισηγήσεις των ειδικών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα