Αντιδρά ο πρόεδρος ΚΟΠΕ στην επίταξη αιθουσών για rapid:«Στέρησε την επιστροφή

H απόφαση του Υπουργείου Υγείας να επιτάξει δεκάδες σχολικές αίθουσες για τη διενέργεια rapid tests στέρησε από χιλιάδες παιδιά το δικαίωμα επιστροφής στους αγωνιστικούς χώρους μετά από μήνες απραξίας, λέει ο Πρόεδρος της ΚΟΠΕ, Μιχάλης Κρασιάς, σε επιστολή του προς τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομο Προδρόμου.


Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΚΟΠΕ, ο κ. Κρασιάς στην επιστολή του στον Υπουργό τονίζει ότι «ο αθλητισμός θεωρείται για «άλλη μια φορά ο τελευταίος

τροχός της άμαξας».

Ο κ. Κρασιάς σημειώνει πως η φυσική αγωγή και ο αθλητισμός «αποτελούν βασική προϋπόθεση, ιδιαίτερα για τους νέους, ώστε να διαμορφώνουν όσο γίνεται ολοκληρωμένη κοινωνική προσωπικότητα, την αγωνιστικότητα και την πειθαρχία σε κανόνες και κοινωνικές αξίες. Η Φυσική Αγωγή και ο Αθλητισμός έχουν άμεση σχέση με το κοινωνικό και οικονομικό σύστημα».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της  ΚΟΠΕ, «το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, έχει υποχρέωση να εφαρμόσει τις επιταγές της Λευκής Βίβλου για τον Αθλητισμό και την Παιδεία, του Νέους και την Υγεία, και να ακολουθήσει την ανάπτυξη που έχει επιτευχθεί στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες και όχι μόνο.

«Έντιμε κε Υπουργέ αναμέναμε και αναμένουμε από τον αρμόδιο Υπουργό Αθλητισμού να στηρίζει και να αγωνίζεται για την ανάπτυξη του και όχι με τις αποφάσεις του να θέτει ταφόπλακα στον αθλητισμό», σημειώνει ο κ. Κρασάς και καλεί από τον Υπουργό Παιδείας «να σώσετε το δάσος και όχι το δένδρο».

Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Keywords
Τυχαία Θέματα