Αντιδρά η φιλοζωική: Δεν κλέψαμε, σώσαμε 2 υποσιτισμένα σκυλιά

Καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς του Κόμματος Κυνηγών τα μέλη της φιλοζωικής οργάνωσης «Cyprus K9 Rescue». «Σε καμία περίπτωση δεν κλέψαμε σκυλιά. Υπήρχαν δύο σκυλιά υποσιτισμένα, σε άθλια κατάσταση εκτός του υποστατικού, τα οποία οδηγήσαμε σε κτηνίατρο για φροντίδα και περίθαλψη», δηλώνει, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της εν λόγω φιλοζωικής οργάνωσης, μιλώντας στο Sigmalive.

Ο Πρόεδρος της Cyprus

K9 Rescue, Ανδρέας Κλεάνθους, τόνισε ότι οι ισχυρισμοί και οι καταγγελίες των κυνηγών προκύπτουν μετά την καταγγελία στην Αστυνομία από τη φιλοζωική οργάνωση, για την κακοδιαχείριση των συγκεκριμένων σκύλων.

Όπως είπε ο κ. Κλεάνθους, όλα άρχισαν όταν η οργάνωση της οποίας είναι επικεφαλής, έλαβε καταγγελίες από πολίτες ότι εντός του συγκεκριμένου υποστατικού βρίσκονται ζώα σε άθλια κατάσταση.

Ο κ. Κλεάνθους μετέβη στοn χώρο με άλλα μέλη της οργάνωσής του, για να επιβλέψουν τον χώρο, τον οποίο καταγγέλλουν ότι είναι «παράνομος, χωρίς άδειες και είναι χαλίτικη γη» κι εκεί εντόπισαν σκύλους σε πολύ άσχημη κατάσταση.

«Εμείς βλέπουμε καθημερινά τέτοιες καταστάσεις. Και όμως σάς διαβεβαιώνω ότι το θέαμα που αντίκρισα με έκανε να λυγίσω», δηλώνει στο Sigmalive ο κ. Κλεάνθους.

Όπως παραδέχεται, όντως τα μέλη της οργάνωσης πήραν μαζί τους τούς δύο σκύλους που βρίσκονταν σε «άθλια κατάσταση» εκτός του κτιρίου και τα οδήγησαν για φροντίδα σε κτηνίατρο. «Δεν είναι παράνομη πράξη, είναι νόμιμη. Δεν θεωρείται κλοπή, οι σκύλοι ήταν σε άθλια κατάσταση σε εξωτερικό χώρο του κτιρίου», είπε.

Όπως διευκρινίζει ο Ανδρέας Κλεάνθους στις δηλώσεις του στο Sigmalive, το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Κόμμα των Κυνηγών, απαθανίστηκε δύο μέρες μετά τα πιο πάνω συμβάντα. «Ξαναπήγαμε στον χώρο για να επιβλέψουμε την κατάσταση των σκύλων που ήταν εντός του χώρου. Ο ιδιοκτήτης του υποστατικού δεν ήταν εκεί, ωστόσο γείτονες μάς διαβεβαίωσαν ότι μπορούν να μας ανοίξουν αυτοί, όπως και έκαναν! Όντως είδαμε κι άλλα σκυλιά να είναι σε τραγική κατάσταση, ωστόσο δεν πήραμε κανένα σκύλο μαζί μας, γιατί αυτό όντως θα θεωρείτο κλοπή», ξεκαθαρίζει ο κ. Κλεάνθους.

Καταλήγοντας, ο Ανδρέας Κλεάνθους τόνισε ότι εκ μέρους τους έχουν προβεί ήδη σε επίσημες καταγγελίες στις αρμόδιες αρχές του κράτους, οι οποίες και θα επιληφθούν της κατάστασης. Η Αστυνομία κάλεσε τον κ. Κλεάνθους σε αστυνομικό τμήμα, όπου εκεί - σύμφωνα με τον ισχυρισμό του - τα μέλη της Δύναμης τού υπέδειξαν να απολογηθεί στον ιδιοκτήτη του υποστατικού για να λάβει τέλος η υπόθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα