Αντί πέρδικες «βρήκαν» αμάξι – Σκάγια κυνηγών βρήκαν αμάξι

Ατύχημα στον δρόμο είχαν οδηγοί στην Επαρχία Λευκωσίας χθες, την πρώτη μέρα κυνηγιού.

Στον ανεμοθώρακα του αυτοκινήτου τους σταμάτησαν τα σκάγια κυνηγών, σύμφωνα με την καταγγελία που φθάνει στο SigmaLive. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η καταγγελία, το περιστατικό συνέβη χθες το πρωί στον αυτοκινητόδρομο Κοκκινοτριμιθιάς – Λευκωσίας, στο ύψος της Δένειας.

Ενώ λοιπόν το αυτοκίνητο κινείτο προς Λευκωσία, τα σκάγια κυνηγών βρήκαν αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός.

Ο οδηγός επικοινώνησε με την Υπηρεσία

Θήρας προκειμένου να αναφέρει το συμβάν και απ’ εκεί παραπέμφθηκε στον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό προκειμένου να προβεί σε καταγγελία. Λόγω του ότι δεν ήταν κατορθωτό ο οδηγός να διακρίνει πρόσωπο ή πινακίδες αυτοκινήτου του κυνηγού, δεν έγινε σχετική καταγγελία.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, το κυνήγι απαγορεύεται σε ακτίνα 500μ. από οικιστικές περιοχές, σε ακτίνα 200μ. από μεμονωμένες κατοικίες και σε ακτίνα 300μ. από στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Σημειώνεται, δε, ότι σύμφωνα και με τα όσα αναφέρει η Υπηρεσία Θήρας, κανείς δεν μπορεί να σταματήσει τα σκάγια του φυσιγγίου από τη στιγμή της εκπυρσοκρότησης και κατά την εξαγωγή τους από την κάννη του όπλου.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, ένα συνηθισμένο κυνηγετικό όπλο σκοτώνει στα 40 μέτρα και μπορεί να προκαλέσει σοβαρότατους τραυματισμούς σε απόσταση 100 μέτρων.

Η Υπηρεσία Θήρας &Πανίδας καλεί τους κυνηγούς όπως αποφεύγουν να κυνηγούν κοντά σε κατοικημένες περιοχές ή μεμονωμένες κατοικίες, διότι ελλοχεύει ο κίνδυνος πρόκλησης σοβαρών ατυχημάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα