Αντί φρουρούς, κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης στα σχολεία

Το ενδεχόμενο εναλλακτικής φρούρησης, με κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης σε δημόσια σχολεία  συζήτησαν σήμερα στο Υπουργείο Παιδείας, ο αρμόδιος υπουργός, Κώστας Χαμπιαούρης, ο πρόεδρος των Σχολικών Εφορειών, Ντίνος Έλληνας και η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαΐδου.


Κατά της σύσκεψη, εξηγήθηκαν οι λόγοι για τους οποίους οι εταιρείες φρούρησης και οι ιδιώτες φρουροί δεν προχώρησαν σε προσφορές,

για τις σχολικές μονάδες δημοτικής εκπαίδευσης.

Μιλώντας στο  SigmaLive, ο πρόεδρος των Σχολικών Εφοριών, Ντίνος Έλληνας ανέφερε ότι οι εταιρείες δεν μπορούν να βρουν προσωπικό που θα εργάζεται για μόνο δύο ώρες».

«Σκέψη μας και προσπάθεια μας», εξήγησε ο κ. Έλληνας, «είναι να εφαρμόσουμε εναλλακτικές λύσεις  για να εξασφαλίσουμε  την καθημερινή  ασφάλεια στα δημόσια σχολεία μας.

«Θα ετοιμαστεί και θα σταλεί στην Επίτροπο Προστασίας προσωπικών  Δεδομένων, εκτίμηση κινδύνων ώστε να τεκμηριωθεί, ότι έχουν εξαντληθεί όλοι οι υπόλοιποι τρόποι  και  το μόνο που έχει  απομένει είναι το θέμα της "φρούρησης" με τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης», είπε.

Η Επίτροπος θα εξετάσει τα δεδομένα και θα αποφασίσει, εάν θα εγκρίνει το αίτημα αυτό  όσον αφορά είτε μερική είτε ολική κάλυψη κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης στις σχολικές μονάδες, ανέφερε τέλος ο κ. Έλληνας.

Σημειώνεται πως, μετά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για μέτρα ασφάλειας στα σχολεία και την πρόσθεση φρουρών ασφαλείας στην είσοδο, αρκετά δημοτικά δεν κατάφεραν να έχουν φρουρό λόγω των δύο ωρών που προσφέρονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα