Αντέδρασε ο Ναδάλ στο σύστημα του Γουίμπλεντον

Το σύστημα αξιολόγησης του Γουίμπλεντον για την κατάταξη των αθλητών στο κυρίως ταμπλό, φέρνει αντιδράσεις αφού δεν ακολουθεί την παγκόσμια κατάταξη και αυτό θα τοποθετήσει φέτος τον Ρότζερ Φέντερερ στο νο 2 του ανδρικού ταμπλό και τον Ράφαελ Ναδάλ, που είναι το νο 2 της παγκόσμιας κατάταξης, στο νο 3 του ταμπλό.

Αυτό σημαίνει πως ο Φέντερερ μπορεί να συναντήσει το νο 1 του κόσμου, Νόβακ Τζόκοβιτς, μόνο στον τελικό και πως ο Ναδάλ θα περιμένει την κλήρωση για

να δει σε ποιο από τα δύο ταμπλό θα βρεθεί και με ποιον από τους δύο πιθανότατα θα αναμετρηθεί πριν τον τελικό.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Ισπανός άσος και θριαμβευτής για 12η φορά στο Ρολάν Γκαρός, εκφράστηκε ενάντια σε όλη αυτή την τακτική του Γουίμπλεντον. «Είναι κάτι που το έχω συνηθίσει, αλλά δεν μου φαίνεται σωστό. Είναι η μοναδική διοργάνωση που κάνει κάτι τέτοιο και δεν είναι μόνο για μένα αυτό, ισχύει για όλους. Εγώ είτε ως νο 2 είτε ως νο 3 θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο και να νικήσω στους αγώνες μου, αλλά πιστεύω πως οι διοργανωτές δεν σέβονται τις θέσεις που έχουν κερδίσει οι παίκτες σε όλη τη διάρκεια της σεζόν», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ράφαελ Ναδάλ, ο οποίος έχει κατακτήσει δύο φορές το Γουίμπλεντον (2008, 2010).

Keywords
Τυχαία Θέματα