Ανόρθωση-ΑΕΚ: Κατηφόρας συνέχεια και η δυναμική επιστροφή

Η ΑΕΚ κατάφερε να κάνει τα λεγόμενα της πραγματικότητα, πραγματοποιώντας και την ευχή του τεχνικού της ομάδας, κάνοντας του δώρο γενεθλίων. Η νίκη ήταν μονόδρομος και όπως είπε και ο Κρίστιανσεν η ομάδα έμαθε από τα λάθη της περασμένης αγωνιστικής, αποτρέποντας μία νέα απώλεια που θα την άφηνε πίσω στην διεκδίκηση του τίτλου. Μπορεί το -3 να παραμένει από τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ, όμως είναι μία νίκη που θα

δώσει άλλη ώθηση στην ομάδα, μία νίκη που θ' ανεβάσει την ψυχολογία των παικτών, ενόψει του νέου ντέρμπι.

Αν και στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ παρουσίασε το πρόσωπο που είχε και με τον Απόλλωνα στο τελευταίο 20άλεπτο της πρώτης αγωνιστική των πλέι οφ, εντούτοις κατάφερε με το συνήθη ύποπτο Αντρέ Άλβες ν' ανοίγει το σκορ, ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς, που όπως αποδείχθηκε ήταν "χρυσό" για την αναμέτρηση. Ο Τόμας Κρίστιανσεν καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας τόνιζε στους ποδοσφαιριστές του να σηκώσουν κεφάλι, αφού τίποτα δεν χάθηκε, έτσι και έγινε. Το πίστεψαν, πετυχαίνοντας μία επαγγελματική νίκη, είχαν επιμονή, υπομονή και συγκέντρωση στο παιχνίδι τους.

Τώρα στον αντίποδα οι ηττημένοι στην ομάδα της Αμμοχώστου ναι μεν παρουσίασαν μία μικρή βελτίωση στο παιχνίδι τους, όμως τέτοια ώρα τέτοια λόγια. Η καλύτερη εικόνα σε σχέση με προηγούμενες εμφανίσεις δεν ήταν ικανή για να επαναφέρει την ομάδα στις επιτυχίες.

Αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα και από τη στιγμή που η Ανόρθωση ηττήθηκε για δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι, τότε μιλάμε για κατρακύλα. Μια ήττα που τους στοιχίζει βαθμολογικά αφού τους στέλνει στην 5η θέση. Υπήρχαν διαστήματα που οι ποδοσφαιριστές του Μιλίνκοβιτς κυνηγούσαν το γκολ αρχικά και μετά το γκολ της ισοφάρισης, η άμυνα όμως της ΑΕΚ δεν τους το επέτρεψε υποχρεώνοντας τους ουσιαστικά σε άλλη μία ήττα. Κατά διαστήματα είχε τις τελικές ευκαιρίες όμως έλειπε το καθαρό μυαλό, όπως η τεράστια ευκαιρία του Μαρτίνες στο πρώτο ημίχρονο. Για τα επόμενα 8 παιχνίδια χρειάζεται πολλή δουλειά από πλευράς Ανόρθωσης, προτού η ομάδα μπει σε επικίνδυνα μονοπάτια.

Keywords
Τυχαία Θέματα