ΑΝΟΡΘΩΣΗ Το τρένο σταμάτησε στον… Βαλβέρδε!

Ο πρώτην τερματοφύλακας της Ανόρθωσης κατέβασε ρολά και την «κυρία» στην πρώτη της απώλεια μέσα στο 2015ΕΘΝΙΚΟΣ 0ΑΝΟΡΘΩΣΗ 0Το τρένο του Αντρέ Πάους έκανε στάση στο Δασάκι, αφού ο Εθνικός έγινε η πρώτη ομάδα που ανάγκασε την Ανόρθωση σε βαθμολογικές απώλειες μέσα στο 2015. Η «κυρία» προερχόταν από εφτά νικηφόρα παιχνίδια (σε πρωτάθλημα και κύπελλο) και ήθελε να συνεχίσει το εντυπωσιακό της σερί, απέναντί της όμως βρήκε έναν ανίκητο Μάθιου Βαλβέρδε.

Ο πρώην τερματοφύλακας της Ανόρθωσης πραγματοποίησε αρκετές επεμβάσεις,

με κορυφαία αυτήν του 76’, όταν «ψάρεψε» τον Τόνι Κάλβο και απέκρουσε το πέναλτι του Ισπανού. Παρά τις απώλειες, η Ανόρθωση ανέβηκε στην 3η θέση (υπερτερεί της Ομόνοιας στην ισοβαθμία) και διατήρησε τη διαφορά από την 5η ΑΕΚ, η οποία έμεινε στο 0-0 με τη Νέα Σαλαμίνα. Χωρίς αλλαγή ολοκλήρωσε το παιχνίδι ο Αντρέ Πάους!Οκτώ παιχνίδια (σε πρωτάθλημα και κύπελλο) χωρίς νίκη συμπλήρωσε η ομάδα του Απόστολου Μακρίδη, ωστόσο, ο χθεσινός βαθμός και η βελτιωμένη εικόνα που παρουσίασε η ομάδα θα βοηθήσει για τη δύσκολη συνέχεια.Μοιρασμένο παιχνίδιΑνοιχτό και μοιρασμένο παιχνίδι, με αρκετά γρήγορο ρυθμό έγινε στο πρώτο ημίχρονο, με το δεύτερό του μισό να έχει περισσότερες ευκαιρίες σε σχέση με το πρώτο μισό, κυρίως για λογαριασμό της Ανόρθωσης.Πιο δυναμικό ήταν το ξεκίνημα των γηπεδούχων, οι οποίοι στο 3΄ δημιούργησαν και έχασαν την πρώτη καλή ευκαιρία στο παιχνίδι. Μετά το 10λεπτο η «κυρία» ισορρόπησε και απείλησε με τη σειρά της στο 12’ με τον Γκονσάλβες, ενώ δική της ήταν και η επόμενη καλή στιγμή στο παιχνίδι από εκτέλεση φάουλ του Κάλβο (25).Από στημένη μπάλα απείλησε και ο Εθνικός στο 34’, για να μπούμε στο τελευταίο δεκάλεπτο, οπότε η ομάδα του Αντρέ Πάους ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων.Είπε «όχι» ο… πρώηνΗ «κυρία» ανέβασε στροφές στα τελευταία στάδια, ανέλαβε επιθετικές πρωτοβουλίες και έχασε τις δύο μεγαλύτερες ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου. Στην πρώτη φάση ο πορτιέρο του Εθνικού, ο Μάθιου Βαλβέρδε, είπε «όχι» στον Αμπουρτζάνια, αποκρούοντας σωτήρια το σουτ του πρώην συμπαίκτη του, ενώ στη δεύτερη το πλασέ του «Ίσμα» έφυγε λίγο άουτ.Καλύτερη η «κυρία»Ακόμη πιο γρήγορος ήταν ο ρυθμός του αγώνα στο ξεκίνημα της επανάληψης, με την Ανόρθωση να κρατά μπάλα και να δείχνει πιο επικίνδυνη, αλλά και τον Εθνικό να είναι απειλητικός στις αντεπιθέσεις. Η ομάδα της Άχνας ήταν αυτή που έφτασε πρώτη στο γκολ, με τον Πράκερ να πιάνει δυνατό σουτ στο 58’ και τον Καμίσνκι να πραγματοποιεί την απόκρουση του αγώνα.Δυο λεπτά αργότερα χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία του ματς. Ο Κάλβο έκανε φανταστικό σουτ με εξωτερικό φάλτσο, η μπάλα κατευθυνόταν στο δεξί παραθυράκι του ανήμπορου να αντιδράσει Βαλβέρδε, στη γραμμή όμως βρέθηκε ο Ταλ και έδιωξε σωτήρια με το κεφάλι σε κόρνερ.Ο Βελβέρδε… ήξερε!Όσο περνούσε η ώρα τόσο αυξανόταν η πίεση της Ανόρθωσης, χωρίς όμως να καταφέρει να μετατρέψει σε γκολ κάποιαν από τις ευκαιρίες που έφτιαξε, ενώ το ίδιο ίσχυσε και για τον Εθνικό. Μ' αυτά και μ’ αυτά φτάσαμε στο 72’, λεπτό που η Ανόρθωση κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Νούχου από τον Μαμαντού. Ο Κάλβο επέλεξε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών με στυλ… Πανέγκα, όπως έκανε και στις 4 Ιανουαρίου κόντρα στον Ερμή.

Αυτήν τη φορά όμως απέναντί του ήταν ο Βαλβέρδε, ο οποίος ήξερε τι να περιμένει από τον πρώην συμπαίκτη του και απλώς έμεινε στο κέντρο της εστίας και έκανε μια πανεύκολη απόκρουση.Και αφού η «κυρία» δεν κατάφερε να σκοράρει από τα 11 βήματα, μοιραία έμεινε στην ισοπαλία και έχασε τους πρώτους βαθμούς για το 2015. Τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν και χειρότερα, αφού στο 82’ έχασε σπουδαία, διπλή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ.Στα εναπομείναντα λεπτά η Ανόρθωση έβαλε πίεση για να φτάσει στο γκολ, πλην όμως χωρίς να φτιάξει ξεκάθαρη φάση και μοιραία έχασε τους πρώτους βαθμούς μέσα στο 2015.Διαιτητές: Γ. Αναστασίου (Γ. Τζιαπούρα - Π. Δημητρίου)Κίτρινες: Ατάντα (6η), Μαμαντού, Ταλ / ΧόλγκερσονΕθνικός: Βαλβέρδε, Αργυρίου, Έβερτον, Μαμαντού, Ταλ, Πιντσέλι (89΄ Γκαρσία), Ατάντα, Στόλερ, Πράκερ (68΄ Ίμπσον), Βάλντο, Μπέλφορτ (84΄ Γιαγκουδάκης).Ανόρθωση: Καμίνσκι, Νούχου, Δημητρίου, Χόλγκερσον, Μάκος, Μαϊσουράντζε, Λαΐφης, Αμπουρτζάνια, Μακρής, Κάλβο, Γκονσάλβες.ΦΑΣΕΙΣ2’ Παράλληλη μπαλιά του Βάλντο, ο Πράκερ δεν προλαβαίνει να στείλει την μπάλα στα δίκτυα.12’ Σέντρα του Νούχου, η κεφαλιά του Γκονσάλβες φεύγει άουτ.28’ Φάουλ του Πιντσέλι, κεφαλιά του Μαμαντού, η μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια του Καμίνσκι.33’ Απευθείας εκτέλεση φαουλ του Πιντσέλι, η μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια.35’ Ο Αμπουρτζάνια έκανε το σουτ, ο Βαλβέρδε έπεσε στη γωνία και έδιωξε σωτήρια την μπάλα.44’ Σέντρα του Κάλβο, το πλασέ του «Ίσμα» έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Βαλβέρδε.50’ Σουτ του Βάλντο, πάνω από την εστία του Καμίνσκι.53’ Σουτ από τον Αμπουρτζάνια, η μπάλα κοντράρει και πάει κόρνερ.58’ Δυνατό σου του Πράκερ, ο Καμίνσκι απογειώνεται και διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.61’ Φανταστικό φαλτσαριστό σουτ του Κάλβο, νικά τον Βαλβέρδε, αλλά ο Ταλ θα διώξει στη γραμμή με το κεφάλι!66’ Σουτ του Μπεσέρα διώχνει προ της γραμμής ο Χόλγκερσον.67’ Τετ-α-τετ του Γκονσάλβες με Βαλβέρδε, νικητής και πάλι ο τερματοφύλακας του Εθνικού.75’ Ο Κάλβο εκτελεί το πέλαντι «αλά Πανέγκα», ο Βαλβέρδε όμως μένει στο κέντρο της εστίας και αποκρούει!81’ Διπλή ευκαιρία για Εθνικό. Ο Καμίνσκι απορκούει σωτήρια το σουτ του Μπέλφορντ, στη συνέχεια της φάσης ο Ίμπσον πλασάρει λίγο άουτ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣΠάους: «Δεν χρειαζόταν να γίνει οποιαδήποτε αλλαγή»Ικανοποιημένος από την εμφάνιση, όχι όμως από το αποτέλεσμα, παρουσιάστηκε ο τεχνικός της Ανόρθωσης, Αντρέ Πάους, ο οποίος δικαιολόγησε και το γεγονός ότι δεν προέβη σε καμία αλλαγή. «Δεν είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα. Νομίζω μια ομάδα άξιζε να κερδίσει κι αυτή ήταν η Ανόρθωση.

Είμαι ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας μου. Ελέγχαμε το παιχνίδι, μαζέψαμε πολλές δεύτερες μπαλιές. Ήμασταν καλύτεροι και στα 90 λεπτά, έκαναν ό,τι μπορούσαν οι παίκτες μέχρι το τελευταίο λεπτό για να πάρουμε το αποτέλεσμα. Κάποιες φορές είσαι τυχερός, κάποιες φορές όχι», τόνισε ο Ολλανδός προπονητής.Για το ότι δεν έκανε αλλαγή: «Και στο δεύτερο ημίχρονο και στα τελευταία 15 λεπτά ήμασταν καλύτεροι στο γήπεδο και θεώρησα πως δεν χρειαζόταν να γίνει οποιαδήποτε αλλαγή».«Δίκαιο αποτέλεσμα»Από την πλευρά του ο Απόστολος Μακρίδης δήλωσε: «Θεωρώ ότι το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Ο καθένας βλέπει την απόδοση της δικής του ομάδας. Θεωρώ ότι κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις για να σκοράρουμε. Βαρόμετρο ήταν το χαμένο πέναλτι στο δεύτερο ημίχρονο που σηκώνει… κριτική. Κάναμε τα πάντα απέναντι σε μία φορμαρισμένη ομάδα. Απομένουν δύο παιχνίδια, χρειαζόμαστε τουλάχιστον τρεις βαθμούς ακόμη για να είμαστε πιο άνετοι στα πλέι οφ».

Keywords
Τυχαία Θέματα