Ανόρθωση: Προβληματισμός στη διοίκηση για τη μέτρια εικόνα

Λένε ότι οι φιλικοί αγώνες προετοιμασίας γίνονται ως επί το πλείστον για τους προπονητές. Να διαπιστώσουν τον βαθμό ετοιμότητας της ομάδας ή και κάποιων ποδοσφαιριστών, να εφαρμοστούν συστήματα τακτικής, να διαπιστωθούν τα θετικά και αρνητικά στοιχεία αλλά και για να πραγματοποιηθεί το μοντάρισμα.

Σε όλους τους φιλικούς αγώνες που έδωσε η Ανόρθωση, τόσο στην Οπαλένιτσα της Πολωνίας όσο και στην Κύπρο, έδειξε σοβαρές αδυναμίες.

Παρουσίασε προβλήματα που προς το παρόν δεν λύνονται από τον προπονητή

Αντόνιο Πούτσε. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η επιθετική αφλογιστία. Το έδειξε και στον φιλικό αγώνα του Σαββάτου με αντίπαλο τον Ερμή, όπου ηττήθηκε με 1-0. Η μπάλα δεν μπαίνει στα αντίπαλα δίκτυα, με τον Ίσμαελ Γκονσάλβες να είναι εντελώς μόνος του στην επιθετική γραμμή. Το πρόβλημα αυτό έπρεπε εδώ και αρκετό καιρό να το έλυναν οι Αλμπέρτο Μπενίτο και Αντόνιο Πούτσε, κάτι τέτοιο όμως δεν έχουν πράξει ώς τώρα. Η αναζήτηση του επιθετικού που θα πλαισιώσει τον Γκονσάλβες ακόμα συνεχίζεται, τη στιγμή που η έναρξη του πρωταθλήματος πλησιάζει.

Το δεύτερο πρόβλημα που έχει εντοπιστεί μέσω των φιλικών αγώνων είναι η συνολική ποιότητα της ομάδας, η οποία με τη μέχρι τώρα εικόνα που έδειξε δεν φτάνει σε υψηλά επίπεδα. Αυτό το συμπέρασμα δεν βγαίνει από τις ήττες αλλά από την εικόνα που παρουσιάζει η Ανόρθωση. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα προβληματική εικόνα της Ανόρθωσης δεν άρεσε καθόλου στη διοίκηση Πουλλαΐδη, ζητώντας μεγαλύτερη προσπάθεια από τους ποδοσφαιριστές αλλά και αναζήτηση λύσεων από τους δυο Ισπανούς, Μπενίτο και Πούτσε.

Ευθύνες έχει και η διοίκηση

Για την εικόνα που βγάζει η Ανόρθωση αλλά και για τον προγραμματισμό που έχει γίνει ώς τώρα σαφώς έχει ευθύνη και η διοίκηση της ομάδας. Μαζί με τον Μπενίτο ήρθαν όλοι αυτοί οι ποδοσφαιριστές. Τώρα ο Πουλλαΐδης θα πρέπει να πάρει απόφαση κάποιοι να αποχωρήσουν, καθώς έδειξαν ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν. Πολύ καλή η πολιτική πώλησης ποδοσφαιριστών με υψηλά οικονομικά ανταλλάγματα, ωστόσο αυτοί που έφυγαν θα πρέπει να αντικατασταθούν με εξίσου ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, κάτι που δεν το έχει κάνει η διοίκηση.

Ειδικά μετά το φιλικό του Σαββάτου η διοίκηση το έλαβε αυτό το μήνυμα και πλέον απομένουν οι κινήσεις της. Πληροφορίες κάνουν λόγο ότι η «Κυρία» βρίσκεται πολύ κοντά σε επιθετικό. Ενδεχομένως τις επόμενες ημέρες να κλείσει το όλο θέμα. Ίσως κινηθεί για απόκτηση ποδοσφαιριστή στη μεσαία γραμμή και στο κέντρο της άμυνας καθώς κάποιοι δεν ικανοποίησαν.

Στο μεταξύ, το θέμα Εντλοβού συνεχίζεται. Χθεσινό δημοσίευμα στην Τουρκία ανέφερε ότι για τον Νοτιο-Αφρικανό ενδιαφέρεται και η Μπεσίκτας εκτός από τις Αντάλιασπορ και Καραμπάχ.

Η προετοιμασία της Ανόρθωσης από σήμερα και για τρεις ημέρες θα συνεχιστεί στις Πλάτρες. Η «Κυρία» στις 13 Αυγούστου θα δώσει τον τελευταίο της φιλικό αγώνα με τη Δόξα σε γήπεδο που δεν έχει ορισθεί ακόμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα