Ανόρθωση: Πρώτα η διοίκηση και μετά οι άλλοι

Η Ανόρθωση είναι άρρωστη ποδοσφαιρικά. Εκπέμπει προβληματισμό, απογοήτευση με αβέβαιο παρόν και μέλλον στην τρέχουσα ποδοσφαιρική χρονιά. Η ήττα – σοκ που δέχθηκε από την Καρμιώτισσα στο Αντ. Παπαδόπουλος έχει αναγκάσει πολλούς φίλους της ιστορικής αυτής ομάδας που έζησε πολύ μεγάλες επιτυχίες στο πρόσφατο παρελθόν να σκεφτούν που μπορεί να φτάσει; Πόσο χαμηλά μπορεί να φτάσει; Απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα κανείς δεν μπορεί να δώσει.
Τα επαναλαμβανόμενα λάθη,

έχουν φέρει την Ανόρθωση σε αυτό το σημείο. Την ομάδα εκείνη που είχε ως φρούριο το Αντ. Παπαδόπουλος και το οποίο τώρα έχει μετατραπεί σε μια έδρα που έχασε την δυναμική της.

Ευθύνεται η διοίκηση
Ο Χρίστος Πουλλαϊδης, σαφώς και έχει σώσει οικονομικά την Ανόρθωση. Αν δεν ήταν αυτός κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά που θα βρισκόταν τώρα η ομάδα. Όμως το διοικητικό μοντέλο που έχει εφαρμόσει από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε είναι εντελώς λανθασμένο. Δεν μπορεί ο πρόεδρος μιας ομάδας να βρίσκεται τις περισσότερες ημέρες του μήνα στο εξωτερικό διοικώντας την.

Ο Χρίστος Πουλλαϊδης, από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε με αυτό το διοικητικό μοντέλο έθεσε ως ένα από τους στόχους την προπονητική σταθερότητα. Από το 2013-2014 ως σήμερα έχει συνεργαστεί με επτά προπονητές. Ζόρζε Κόστα, Κωνστένογλου, Πάους, Μιλίνκοβιτς, Λάρκου, Πουτσε, Λέβι. Σε όλες αυτές τις χρονιές σε κάθε μετεγραφική περίοδο άλλαζε μια ομάδα.

Από την ίδια χρονιά, η Ανόρθωση είναι εκτός Ευρώπης. Το 2013-2014 τερμάτισε στην 6η θέση με 42 βαθμούς (39 βαθμούς πίσω από την κορυφή). Το 2014-2015 τερμάτισε στην 5η θέση δέκα βαθμούς πίσω από την κορυφή. Το 2015-2016 τον Ιανουάριο ήταν στην πρώτη θέση, έβαλε ως στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Τερμάτισε στην 5η θέση με 59 βαθμούς, 26 πίσω από την κορυφή ενισχύοντας την ομάδα με τους Μανζορό, Κίττο και Γκονσάλβες. Τρεις χρονιές που απέτυχε να εξασφαλίσει θέση στην Ευρώπη.

Ερχόμαστε στο φέτος. Τα λάθη έγιναν το καλοκαίρι. Η απόφαση του Πουλλαϊδη να δώσει εν λευκώ την ομάδα στους Μπενίτο και Πουτσε ήταν καταστροφική. Από τα φιλικά παιχνίδια έδειχνε η Ανόρθωση ότι είναι μια ομάδα περιορισμένων δυνατοτήτων. Η στελέχωση της ομάδας από τους δυο Ισπανούς εντελώς αποτυχημένη. Αυτοί έφυγαν παίρνοντας και αποζημίωση. Τα αποτελέσματα των αποφάσεων τους τραγικά και φαίνονται στο γήπεδο.

Μετά το τέλος του αγώνα με την Καρμιώτισσα, αρκετοί φίλοι της «Κυρίας» φώναζαν εναντίον της διοίκησης και των ποδοσφαιριστών. Την πρώτη και μεγαλύτερη ευθύνη για το κατάντημα της Ανόρθωσης την έχει η διοίκηση. Όχι ότι οι ποδοσφαιριστές είναι άμοιρη των ευθυνών τους. Όμως οι πλείστοι έχουν ελαφρυντικό. Είναι περιορισμένων ποδοσφαιρικών ικανοτήτων. Κάποιοι από αυτούς σε άλλες εποχές δεν θα μπορούσαν να φορέσουν την φανέλα της Ανόρθωσης.
Και επειδή οι αριθμοί πάντα φανερώνουν την αλήθεια, με αριθμούς θα μιλήσουμε.

Σε πέντε εντός έδρας αγώνες έχει νικήσει σε έναν αγώνα, την Δόξα. Μετρά πέντε ισοπαλίες με Σαλαμίνα, ΑΕΖ, ΑΠΟΕΛ, ΑΕΛ και Ερμή. Εκτός έδρας έχει δυο νίκες με Άρη και Αναγέννηση και τρεις ήττες με ΑΕΚ, Ομόνοια και Εθνικό. Με ΑΕΖ, Άρη και Αναγέννηση βρέθηκε πίσω στο σκορ. Έχει πετύχει 13 τέρματα και έχει δεχθεί 15. Μια ομάδα όπως την Ανόρθωση να έχει αρνητικό συντελεστή.

Η επόμενη ημέρα
Η Ανόρθωση απέχει 17 βαθμούς από την κορυφή. Όχι φυσικά ότι στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Απέχει πέντε βαθμούς από την 6η θέση. Ο Ρόνι Λέβι διαρκώς τονίζει ότι θέλει ενίσχυση. Μέχρι την ενίσχυση υπάρχει καιρός και αγώνες. Ακολουθεί για την Ανόρθωση μια σειρά από ντέρμπι. Απόλλων, ΑΠΟΕΛ και Ν.Σαλαμίνα εκτός έδρας. Στην συνέχεια με Άρη εντός και ΑΕΖ στις 3/1/2017 εκτός έδρας. Αγώνα που θα δικαιούται να πραγματοποιήσει μετεγραφές.

Στην μετεγραφική περίοδο του Ιανουαρίου το βασικό κριτήριο είναι το οικονομικό. Ο Χρίστος Πουλλαϊδης δεν είναι διατεθειμένος να βάλει το χέρι στην τσέπη. Όμως πολλά θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα των πέντε αγώνων μέχρι τον Ιανουάριο. Αν είναι αποτυχημένα τότε η ενίσχυση θα είναι δύσκολο να γίνει. Αν υπάρχει καλή συγκομιδή βαθμών ίσως αλλάξει απόφαση.

Όμως ο μοναδικός που μπορεί να δώσει λύσεις για την τραγική εικόνα της Ανόρθωσης είναι μόνο ο Χρίστος Πουλλαϊδης. Αυτός έλαβε τις αποφάσεις το καλοκαίρι, αυτός πρέπει να αναλάβει και την ευθύνη.

Σε ότι αφορά τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας, είναι ο μοναδικός που δεν ευθύνεται. Δέχεται μόνο πίκρα και απογοήτευση.

Keywords
Τυχαία Θέματα