Ανόρθωση: Μια η επιλογή

Ως τελικό -και δεν έχουν και άδικο- βλέπουν στην Ανόρθωση το μεθαυριανό παιχνίδι με την Ομόνοια στο ΓΣΠ. Με τη βαθμολογική διαφορά να είναι στο -1 για την «Κυρία», δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τη νίκη, για τους παίχτες του Αντρέ Πάους, εάν θέλουν να επανέλθουν δυναμικά στη μάχη της διεκδίκησης ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Η απρόσμενη ισοπαλία με τον Ερμή πλήγωσε την «Κυρία», αλλά δεν έχει την πολυτέλεια να μείνει εκεί. Το Σάββατο θα έχει τη μεγάλη ευκαιρία να επανορθώσει, με νίκη επί της Ομόνοιας, και όλοι στην ομάδα παρουσιάζονται

πεισμωμένοι να κερδίσουν τη μεγάλη αντίπαλό τους. Σε μια τέτοια περίπτωση θα προσπεράσει την Ομόνοια και θα ανέβει στην τέταρτη θέση, ελπίζοντας και σε στραβοπάτημα της ΑΕΚ κόντρα στον Ερμή.

Αγωνία για τραυματίες
Η προετοιμασία της Ανόρθωσης για το σημαντικό παιχνίδι του Σαββάτου συνεχίζεται με αρκετά προβλήματα, αφού πέραν του τιμωρημένου Μάκου, οι Κάλβο, Μαϊσουράτζε, Σεράν και Λαΐφης δεν ακολουθούν το κανονικό πρόγραμμα εκγύμνασης. Απομένουν άλλες δύο προπονήσεις, οι οποίες θα καταδείξουν ποιοι από αυτούς θα μπορέσουν να συμπεριληφθούν στην αποστολή του αγώνα.

Πάντως, για την ώρα οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος των Κάλβο και Μαϊσουράτζε και το πιθανότερο σενάριο είναι να μείνουν εκτός. Περισσότερες πιθανότητες να προλάβει, έχει ο Λαΐφης. Πρόβλημα και με τον Σεράν Πόλο, ο οποίος, πάντως, δεν αποτελεί επιλογή πρώτης γραμμής για τον Αντρέ Πάους.

Ο Τόνι Κάλβο υπέστη διάστρεμμα ποδοκνημικής και θεωρείται (σχεδόν) απίθανο να προλάβει. Ωστόσο, τίποτα δεν μπορεί να λεχθεί με βεβαιότητα, για την αποθεραπεία του Ισπανού επιθετικού, αφού στο πρόσφατο παρελθόν είχε ανατρέψει τις προβλέψεις. Το πιθανότερο, όμως, είναι να μείνει εκτός. Σε μια τέτοια περίπτωση, θέση στο δεξί άκρο της επίθεσης θα πάρει ο Μακρής και ο Αβραάμ στο αντίθετο άκρο (αφού επιστρέφει ο Νούχου), ώστε ο Εντέ να μετακινηθεί σε ρόλο επιτελικού χαφ, εάν τεθεί εκτός και ο Μαϊσουράτζε.

Μεσοαμυντικοί «πονοκέφαλοι»
Ο Γεωργιανός μέσος υποφέρει από κάκωση στο γόνατο και θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολος. Πάντως, ο Πάους θα τον περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή, αφού η παρουσία του στον χώρο του κέντρου αποτελεί βαρόμετρο για την ανασταλτική λειτουργία της Ανόρθωσης. Αν δεν προλάβει ο Μαϊσουράτζε, τότε θα υποχωρήσει στον άξονα ο συμπατριώτης του Αμπουρτζάνια, λόγω και της απουσίας του Μάκου, αλλά ενδεχομένως και του Λαΐφη. Ο Κύπριος διεθνής μεσοαμυντικός συνεχίζει να νιώθει ενοχλήσεις στους κοιλιακούς και θα σφίξει τα δόντια για να μπορέσει να συμπεριληφθεί στην αποστολή. Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής πάντως παρουσιάζεται αποφασισμένος να βοηθήσει την ομάδα του και θα κάνει τα πάντα για να δηλώσει παρόν στο μεγάλο παιχνίδι του Σαββάτου με την Ομόνοια. Σε διαφορετική περίπτωση, θα δημιουργηθεί πολύ μεγάλο κενό στον μεσοαμυντικό χώρο, αφού εξαιρετικά αμφίβολος είναι και ο Σεράν. Θέση στο κέντρο της άμυνας διεκδικούν οι Άντιτς και Οικονόμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα