Ανόρθωση: Έφθασε η ώρα των πράξεων

Από τα λόγια στις πράξεις περνούν στην Ανόρθωση. Όπως έχει εξαγγελθεί, ο προϋπολογισμός για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο μπορεί να είναι μειωμένος κατά 300-400 περίπου χιλιάδες ευρώ, αλλά στόχος είναι η ομάδα να παρουσιαστεί ακόμη πιο δυνατή και ανταγωνιστική, με στόχο να εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και να μπει σφήνα στους διεκδικητές του τίτλου. Είναι κάτι που τονίζουν συνεχώς διοίκηση και τεχνική ηγεσία από κοινού, που ήδη έχουν πιάσει δουλειά για να μετουσιώσουν

τα λόγια τους σε πράξεις, φτιάχνοντας μια ισχυρή ομάδα.

Εν αναμονή τεχνικού διευθυντή
Βασικό συστατικό, για να γίνει σωστός προγραμματισμός, αποτελεί ο τεχνικός διευθυντής, η πρόσληψη του οποίου δεν θα αργήσει να γίνει. Ο πρόεδρος Χρήστος Πουλλαΐδης βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με τον προπονητή Αντρέ Πάους και την Επιτροπή Προγραμματισμού, για να εξευρεθεί ο κατάλληλος διάδοχος του Φαν Λέουβεν, ώστε να καταρτισθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα και υπό τις κατάλληλες συνθήκες ο προγραμματισμός. Η τελική απόφαση θα ληφθεί από τον Αντρέ Πάους και την επιτροπή προγραμματισμού, και αναμένεται εντός των ημέρων να υπάρξουν εξελίξεις. Βεβαίως, τον πρώτο και τελευταίο λόγο θα έχει πάντα ο Πάους, ο οποίος ήδη έχει καταθέσει τις εισηγήσεις του στη διοίκηση για τη νέα χρονιά. Εισηγήσεις που αφορούν τους ποδοσφαιριστές που επιθυμεί να παραμείνουν, αλλά και για τις θέσεις στις οποίες χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα.

Το βάρος σε Ίσμα και Καμίνσκι
«Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός». Έχοντας αυτό κατά νουν, στην Ανόρθωση προσπαθούν να ολοκληρώσουν τα αρχικά θέματα του προγραμματισμού, που αφορούν τα συμβόλαια των Ίσμα Γκονζάλβες και Τόμας Καμίνισκι, και κατόπιν να προχωρήσουν με τα υπόλοιπα. Τόσο ο Αφρικανός επιθετικός όσο και ο Βέλγος τερματοφύλακας αγωνίστηκαν με τη μορφή δανεισμού από τη Ρίο Άβε και την Άντερλεχτ αντίστοιχα, και στόχος της «κυρίας» είναι να τους διατηρήσει στο ρόστερ της και την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Αναφορικά, με τον Ίσμα, η Ανόρθωση έχει καταθέσει την πρότασή της στη Ρίο Άβε, για αγορά των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή (υπάρχει ρήτρα 200 χιλιάδων ευρώ, αλλά η πρόταση της «κυρίας» είναι χαμηλότερη) και αναμένει την απάντηση των Πορτογάλων. Με τον Ίσμα, η «κυρία» τα έχει βρει σε όλα για τριετές συμβόλαιο και απομένει το τελικό «ναι» της Πορτογαλικής ομάδας. Όσον αφορά τον Καμίνσκι, τα πάντα θα εξαρτηθούν από τη στάση της βελγικής ομάδας, η οποία ακόμη δεν ξεκαθάρισε τη θέση της, κάτι που σημαίνει ότι το θέμα αυτό θα πάρει περισσότερες μέρες.

Ενίσχυση σ’ όλες τις γραμμές
Πέραν του Εντέ και Γκαρσία, ενδεχομένως να προκύψουν και άλλες αποχωρήσεις από το ρόστερ. Ο Βαλβέρδε, που ήταν δανεικός στον Εθνικό, μάλλον δεν θα επιστρέψει, ενώ ανοικτά παραμένουν τα θέματα Μάκου και Τζέισον Δημητρίου. Θεωρείται βέβαιο ότι, για να συνεχίσουν οι δύο ποδοσφαιριστές, θα πρέπει να δεχθούν μείωση των απολαβών τους, κάτι που για την ώρα δεν τους βρίσκει σύμφωνους. Συνεπώς, με αρκετά θέματα ανανεώσεων συμβολαίων ανοικτά, είναι δύσκολο να προβλεφθεί και ο τελικός αριθμός προσθηκών που χρειάζεται η Ανόρθωση. Εν πρώτοις, ο Αντρέ Πάους έχει ζητήσει ενίσχυση της ομάδας σε όλες τις γραμμές. Στο κέντρο της άμυνας, στον χώρο του κέντρου και κυρίως στο οργανωτικό κομμάτι, καθώς και στη γραμμή κρούσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα