Ανόρθωση - Νέα Σαλαμίνα: Γαλανόλευκο... τo Βαρωσιώτικο ντέρμπι!

Σημαντικό τρίποντο πήρε η Ανόρθωση στο ντέρμπι της Αμμοχώστοy με 2-1, στο "Αντώνης Παπαδόπουλος", για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος CYTA.

Οι γηπεδούχοι με αυτή τη νίκη προσπέρασαν τους φιλοξενούμενους στον βαθμολογικό πίνακα και έφτασαν τους 14 βαθμούς στην 7η θέση. Από την άλλη, οι ερυθρόλευκοι έμειναν στους 13 και στην 8η θέση.

H "Κυρία" άνοιξε νωρίς νωρίς το σκορ, με απευθείας εκτέλεση φάουλ από πολύ πλάγια θέση με τον Κίκο στο 7ο λεπτό. Δεν είχε την καλύτερη αντίδραση ο κίπερ της Νέας Σαλαμίνας.

Οι φιλοξενούμενοι

είχαν άμεση απάντηση και ισοφάρισαν σε 1-1 στο 14ο λεπτό με τον Άδωνη ύστερα από κεφαλιά του Κατσικά μετά από εκτέλεση φάουλ και ασταθής απόκρουση του Λόρια.

Η Ανόρθωση πήρε προβάδισμα στο σκορ κόντρα στην Νέα Σαλαμίνα, λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ο Σάμπο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το 2-1, που ήταν το αποτέλεσμα στο πρώτο 45λεπτο. Το VAR κάλεσε το Bebek Ivan στο on field review για χέρι του Άδωνη κάτι που δεν είδε στην κανονική διάρκεια του αγώνα. Έτσι έδωσε το πέναλτι για την Κυρία με τον Σαμπό να εκτελεί για το 2-1. 

Άτυχος στάθηκε ο Φράγκος στο 49ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο άσος της Νέας Σαλαμίνας με δυνατό σουτ σημάδεψε το κάθετο δοκάρι του Λόρια χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει σε 2-2. 

Δυο μεγάλες ευκαιρίες σε διάστημα πέντε λεπτών έχασε η Ανόρθωση. Αρχικά ο Φερέιρα στο 54ο λεπτό έκανε το σουτ με την μπάλα να περνά ελάχιστα έξω και στο 59ο λεπτό ο Νινγκά έκανε την κεφαλιά και ο Μελισσάς έπεσε και έδιωξε εντυπωσιακά την μπάλα. 

Ανόρθωση: Λόρια, Μπαϊσίνιο, Κορέια (55’Γουαρίς), Ράντονιτς (55’ Νινγκά), Φερέιρα (66’ Χρυσοστόμου), Αντωνίου, Κίκο, Σάμπο (66’ Χριστοφή), Πάντσεον, Κορρέα, Ιωάννου (88' Χριστοδουλόπουλος)

Νέα Σαλαμίνα: Μελισσάς, Σεργίου, Άδωνη, Κατσικάς, Μάντζεκ, Κλίμοβιτς (63’ Μιγκελίτο) Φράγκος (63’ Μαργκάσα), Τολεμές (55’ Ντορεγκαράι), Οφόρι, Τιάγκο (46’ Μποτεάκ), Φελίπε (78’ Τσίκο)

Κίτρινες: Κορέια, Σαμπό, Αντωνίου, Χρυσοστόμου, Γουαρίς, Κίκο / Τιάγκο, Οφόρι, Φελίπε

Κόκκινες: 

Διαιτητής: Bebek Ivan

Α' Βοηθός Διαιτητής: Pajic Luka

Β' Βοηθός Διαιτητής: Vukovic Dejan

4ος Διαιτητής: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης

VAR: Σολωμού Δημήτρης

AVAR: Ανδρέου Π. Ανδρέας

Παρατηρητής: Δημητρίου Ανδρέας

Keywords
Τυχαία Θέματα