Συνάντηση Δημάρχου Πάφου με αντιπροσωπεία από Ιορδανία

Θέματα που αφορούν την περαιτέρω συνεργασία της Πάφου με την Ιορδανία σε όλους τους τομείς συζήτησε σήμερα ο Δήμαρχος της πόλης, Φαίδωνας Φαίδωνος, με τον Ιορδανό Γερουσιαστή και πρώην Υπουργό Κοινωνικής Ανάπτυξης της χώρας, Wageeh Azayzeh, καθώς και με τον πρώην Υπουργό Πολιτισμού, Jeryes Samawi

Στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε το πρωί στο Γραφείο Δημάρχου, ο Ιορδανός Γερουσιαστής και εν ενεργεία Πρόεδρος της Επιτροπής Ιορδανίας-Κύπρου της Ιορδανικής Γερουσίας εξέφρασε στον Δήμαρχο Πάφου το ζωηρό ενδιαφέρον

του για την ανάπτυξη ακόμη πιο στενών σχέσεων της Κύπρου με την χώρα του και πρότεινε την διοργάνωση επίσημης επίσκεψης Ιορδανών Γερουσιαστών στην Κύπρο κατά την προσεχή Άνοιξη, σε συνεργασία με την Βουλή των Αντιπροσώπων.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, ο πρώην Υπουργός Πολιτισμού της Ιορδανίας εισηγήθηκε επίσης την περαιτέρω συνεργασία της Πάφου με την χώρα του στον τομέα του πολιτισμού, προτείνοντας την διοργάνωση κοινής εκδήλωσης στην Ιορδανία στο πλαίσιο του φημισμένου Φεστιβάλ της Γεράσας, του οποίου διετέλεσε Γενικός Διευθυντής.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Πάφου αποδέχτηκε με χαρά τις εισηγήσεις αυτές, προτείνοντας ακόμη τη διοργάνωση στην Πάφο μιας «Ημέρας Ιορδανίας» εντός του 2019, πράγμα που αποδέχτηκαν με ιδιαίτερη ικανοποίηση οι δύο Ιορδανοί επίσημοι.

Ο κ. Φαίδωνος ενημέρωσε ακόμη τους συνομιλητές του για την στενή συνεργασία που διατηρεί τα τρία τελευταία χρόνια ο Δήμος Πάφου με τον Αδελφοποιημένο Δήμο του Μείζονος Αμμάν, καθώς και με το Εμπορικό Επιμελητήριο της Ιορδανικής Πρωτεύουσας, προς όφελος των δύο πόλεων και των πολιτών τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα