Ανοιχτός διάλογος με τους μετανάστες στο Δήμο Λεμεσού

Ανοιχτό διάλογο με τους μετανάστες για την κοινωνική ένταξη και την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της διαπολιτισμικότητας από την πόλη και τους δημότες της, οργάνωσε χθες ο Δήμος Λεμεσού, έχοντας σημαντικές διεθνείς συμμετοχές από το χώρο της ΕΕ.

Η εκδήλωση εντασσόταν στις πρωτοβουλίες του Δήμου Λεμεσού για θεσμοθέτηση ενός φόρουμ διαλόγου με τους μετανάστες, στο πλαίσιο του προγράμματος ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών από τοπικές αρχές «Λεμεσός: Μια πόλη ο κόσμος όλος».

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, τρεις ομιλητές από το εξωτερικό εστίασαν τις παρουσιάσεις τους στη δράση

που αναπτύσσεται, με στόχο την ενεργό συμμετοχή των κατοίκων στη ζωή της πόλης, χωρίς διακρίσεις, ανάμεσα σε ντόπιους και μετανάστες.

Για το θέμα της συμμετοχής των πολιτών σε μια διαπολιτισμική πόλη μίλησε η διευθύντρια του Δικτύου Διαπολιτισμικών Πόλεων Irena Guidikova, η οποία είναι επικεφαλής του Παγκόσμιου Φόρουμ για τη Δημοκρατία του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Εκ μέρους της Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης Πατρών, η κ. Χρύσα Γεραγά, εστίασε την παρουσίαση της στην ενεργοποίηση των νέων, τη διαχείριση του εθελοντισμού και τη συμμετοχική ενσωμάτωση των μεταναστών.

Για την εμπλοκή των «πιο απόμακρων» με έμφαση στις Τοπικές Συνελεύσεις και στη συμμετοχή των νέων, μίλησε ο Paul Chapman, εκπρόσωπος του Δήμου Lewisham στο Λονδίνο

Η εκδήλωση αποσκοπούσε στην ανάδειξη εμπειριών και την ανταλλαγή ιδεών και καλών πρακτικών για την ομαλή ένταξη μεταναστών στις πόλεις.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Λεμεσού, Αγίου Αθανασίου, Μέσα Γειτονιάς και Γερμασόγειας, που είναι εταίροι στο πρόγραμμα, καθώς και οργανωμένα σύνολα μεταναστών που ζουν στη Λεμεσό.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα