Ανοιχτά μέτωπα για Χριστοδουλίδη – Οι πρώτες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει

Πολλά είναι τα μέτωπα που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος Πρόεδρος, ενώ οι συναντήσεις και οι επαφές του έχουν ήδη αρχίσει.

Οι πρώτες του ενέργειες  επικεντρώθηκαν στο Κυπριακό, καθώς συναντήθηκε ήδη με τον κατοχικό ηγέτη. Οι θέσεις της Τουρκίας είναι βεβαίως γνωστές και η διάσταση απόψεων δεδομένη.

  Αυτό επιβεβαίωσε και η εν λόγω συνάντηση, αφού ο Ερσίν Τατάρ επανέλαβε την θέση του περί δύο κρατών.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας του για άρση του αδιεξόδου, ο Νίκος Χριστοδουλίδης, θα μεταβεί στην

Αθήνα. Εκεί θα έχει συνάντηση συντονισμού, με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό.

  Επικεντρωμένος στον πρωταγωνιστικό ρόλο που επιδιώκει  να αναλάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση στο Κυπριακό, ζήτησε επίσης συναντήσεις Ευρωπαίους αξιωματούχους και τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του Μαρτίου.

Βέβαια, αυτή η πρόθεση του Νίκου Χριστοδουλίδη, δεν εκλαμβάνεται θετικά από την Άγκυρα, όπως γνωστοποίησε προ ημερών ο εγκάθετός της στα κατεχόμενα.
  Αναμένεται βεβαίως και η  επίσκεψη της αναπληρώτριας Γενικής Γραμματέως των Ηνωμένων Εθνών, Ρόζμαρι Ντι Κάρλο στην Λευκωσία, περί τα μέσα Μαρτίου.

Μεταναστευτικό

Προεκλογική δέσμευση του Νίκου Χριστοδουλίδη είναι η δημιουργία Υφυπουργείου Μετανάστευσης.

Όπως γνωστοποίησε ο εκλελεγμένος Πρόεδρος στις 2 Μαρτίου, θα σταλεί νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό στην Νομική Υπηρεσία.

Βουνό τα εργασιακά ζητήματα

Στην διακυβέρνησή του μετατίθεται το θέμα της ΑΤΑ, ενώ οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ζητούν την παρέμβασή και για την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, για την αύξηση του ποσοστού εργαζομένων από τρίτες χώρες. Ήδη ο Νίκος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε με την ΣΕΚ, την ΟΕΒ και το ΚΕΒΕ και αναμένεται να προγραμματίσει συνάντηση και με την ΠΕΟ.

Στο κάδρο βρίσκεται και το ζήτημα των τετραμήνων, τα οποία όπως είπε δεν έχουν πετύχει το σκοπό τους.

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι δεν μπορούν να καταργηθούν άμεσα, έτσι προσανατολίζεται στην μείωση του ποσοστού που καλύπτουν στη τελική βαθμολογία.

Διαβάστε ακόμη: Τόσα θα αμείβονται οι Υπουργοί και ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ανοιχτά, Χριστοδουλίδη –,anoichta, christodoulidi –