Ανοδική η χρήση των καρτών, φέτος τις γιορτές

Πιο άνετα, από οικονομικής πλευράς, Χριστούγεννα φαίνεται να κάνουν φέτος οι Κύπριοι, όπως καταγράφουν οι κινήσεις των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών τους. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει από την Υπηρεσία Καρτών της Τράπεζας Κύπρου, παρατηρείται στις πρώτες μέρες της φετινής εορταστικής περιόδου αύξηση της τάξης του 16% σε

σχέση με το 2017 (δεν λαμβάνονται υπόψη πληρωμές στην κατηγορία Government &Utilities).

Η ανοδική πορεία αναμένεται να συνεχίσει ολόκληρο τον Δεκέμβριο, μιας και όπως είναι γνωστό είμαστε περισσότερο της τελευταίας στιγμής αγοραστές, ενώ επίσης οι καταναλωτές δεν έχουν πληρωθεί ακόμη το 13ο μισθό τους.

Σε καλή οικονομική συγκυρία γίνεται η αντικατάσταση της American Express, από τη Mastercard

Στο μεταξύ, σε μια ευνοϊκή στιγμή σε ότι αφορά τις κινήσεις καρτών πληρωμών γίνεται και η αντικατάσταση της American Express, η οποία ως γνωστόν αποχωρεί λόγω των νέων Ευρωπαϊκών κανονισμών από τις Τράπεζες της Ευρώπης, από τη Mastercard. Η Τράπεζα Κύπρου έχει έλθει σε επαφή με τους κάτοχους της American Express, τους οποίους έχει ενημερώσει για τις χαμηλότερες χρεώσεις, με τις οποίες θα επωφεληθούν από τη συγκεκριμένη αλλαγή.

Η Mastercard συμμετέχει ήδη στο σχέδιο Ανταμοιβή, δίνοντας παράλληλα μεγαλύτερα κίνητρα σε όσους την προμηθευτούν. Ταυτόχρονα, πρόκειται να λανσάρει κάποιες ανεκτίμητες εμπειρίες και προσφορές στους δικαιούχους. Χρησιμοποιώντας Mastercard, θα έχουν δηλαδή τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε κληρώσεις και να απολαύσουν πολυτελή ταξίδια σε ξεχωριστούς προορισμούς, όπως στην Disneyland στο Παρίσι, στο Φεστιβάλ Καννών, στο Φεστιβάλ Ταινιών της Βενετίας, στο διάσημο Rolland Garros και στο Λονδίνο.

Οι νέες κάρτες Mastercard, όπως έγκυρα πληροφορούμαστε, θα είναι διαθέσιμες στους κατόχους της American Express που θα επιθυμούν να τις αντικαταστήσουν, από τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Στο διάστημα αυτό, μέχρι τις 31 Μαρτίου 2019, οπότε και τερματίζεται η χρήση της American Express την οποία εξέδιδε η Τράπεζα Κύπρου, οι κάτοχοι της θα μπορούν να την χρησιμοποιούν κανονικά. Ήδη η μετάβαση από την American Express σε άλλες κάρτες, όπως την Mastercard, έχει αρχίσει να υλοποιείται με ομαλό τρόπο και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Σημειώνεται ότι από την αλλαγή δεν επηρεάζονται όσοι πελάτες έχουν προμηθευτεί την κάρτα τους απευθείας από την American Express, ενώ ταυτόχρονα η διατήρηση των σημείων αποδοχής τους στην Κύπρο παραμένει, ώστε να μην επηρεαστούν ταξιδιώτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα