Αννίτα στο ΕΛΚ: Σημαντική κατάκτησή μας η ειδική αναφορά για το κυπριακό

Δήλωση εξέδωσε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και Πρόεδρος Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου, από το Βουκουρέστι στο Συνέδριο του ΕΛΚ.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:  

Δίνουμε δυναμικά το παρών μας, ως Δημοκρατικός Συναγερμός, εδώ στο Βουκουρέστι, στο κορυφαίο Συνέδριο του EPP, της ευρωπαϊκής πολιτικής μας οικογένειας, όπου ετοιμαζόμαστε να υιοθετήσουμε το εκλογικό μας μανιφέστο για την επόμενη πενταετία.

Ιδιαίτερα σημαντική κατάκτησή μας, η ειδική αναφορά για το κυπριακό. Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα τονίζει ότι τόσο η Ευρώπη όσο και η διεθνής κοινότητα δεν θα αποδεχθούν ποτέ την απαράδεχτη και διχοτομική ρητορική της Τουρκίας για λύση δύο κρατών. Επιβεβαιώνοντας παράλληλα, τη δέσμευση στη στήριξη των προσπαθειών για εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης, προς όφελος ολόκληρου του κυπριακού λαού, στη βάση της ΔΔΟ με πολιτική ισότητα. Χωρίς ξένα στρατεύματα, αναχρονιστικές εγγυήσεις και επεμβατικά δικαιώματα άλλων χωρών. 

Στο μανιφέστο εδραιώνεται το όραμα μας για την Ευρώπη της επόμενης μέρας, την Ευρώπη που θέλουμε να οικοδομήσουμε μέχρι το 2030.

Πρωτοπόρα, να ηγείται! Με συλλογική αντιμετώπιση των προκλήσεων και στρατηγική αυτονομία, σε θέματα ενέργειας, ασφάλειας, οικονομίας. Να ανοίγει νέες προοπτικές στην πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, αλλά και να στέκεται αρωγός στα κράτη μέλη της. Με ενίσχυση των εξωτερικών συνόρων, έλεγχο και τερματισμό στην παράνομη μετανάστευση. Ικανή να μπορεί να εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και να προστατεύσει τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής.

Ιδιαίτερη ικανοποίηση εκφράζουμε και για την ενσωμάτωση των προτάσεών μας, στο εκλογικό μανιφέστο, σε σχέση με το ζήτημα των αγροτών, όπως αυτές καταγράφηκαν σε επιστολή που είχα απευθύνει προς τον Πρόεδρο του ΕΛΚ.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός ως η κατεξοχήν ευρωπαϊκή παράταξη, που συμμετέχει στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ομάδα, έχει και λόγο και ρόλο στην ΕΕ. Κτίζουμε και συνδιαμορφώνουμε ισότιμα, με όραμα, το μέλλον της Κύπρου. Το μέλλον της Ευρώπης.

Keywords
Τυχαία Θέματα