Σ΄εξέλιξη η συνάντηση ΥΠΕΞ με τον Γάλλο Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων

Σ΄εξέλιξη βρίσκεται η κατ’ ιδίαν συνάντηση του ΥΠΕΞ, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, Κλεμάν Μπον.
Στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο θα βρεθούν η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και οι σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας, υπό το φως της συνεχιζόμενης τουρκικής προκλητικότητας, θα βρεθούν στο επίκεντρο.

Θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, η Μετανάστευση, οι διαπραγματεύσεις για την μελλοντική σχέση της ΕΕ με το Ηνωμένο

Βασίλειο, το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο και το Ταμείο Ανάκαμψης, η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, καθώς και θέματα, που αφορούν τον συντονισμό για αντιμετώπιση της πανδημίας και των επιπτώσεων της σε διάφορους τομείς.

Στη διάρκεια της συνάντησης θα γίνει ανασκόπηση της διμερούς συνεργασίας ΚύπρουΓαλλίας, στο πλαίσιο της Ε.Ε., με στόχο την περαιτέρω ενίσχυσή της.
Μετά το πέρας των διαβουλεύσεων οι κύριοι Χριστοδουλίδης και Μπον θα προβούν στις 10.00 σε δηλώσεις σε εκπροσώπους των ΜΜΕ.

FM @Christodulides welcomes French Minister for European Affairs @CBeaune this morning. Deliberations with delegations #now under way, following tête-à-tête meeting. Rich agenda and timely discussions, ahead of upcoming meetings in Brussels.

Keywords
Τυχαία Θέματα