Ανησυχούν για τα μέτρα διαχείρισης της πανδημίας στα σχολεία οι γονείς(VID)

Iκανοποιημένοι οι οργανωμένοι γονείς Μέσης Εκπαίδευσης με τις αποφάσεις να επιστρέψουν οι μαθητές πίσω στα σχολεία την 1η Μαρτίου, εάν και είχαν την επιθυμία  όλοι μαζί, οι οργανωμένοι γονείς Μέσης Εκπαίδευσης με τις αποφάσεις ενώ παράλληλα παραμένουν οι ανησυχίες διασποράς του ιού.

Μιλώντας στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Χαράλαμπος Διονυσίου ανέφερε πως, «είχαμε εξ αρχής την έντονη επιθυμία  να επιστρέψουν πίσω όλοι οι μαθητές από την 1η Μαρτίου. Αντιλαμβανόμαστε

και σεβόμαστε όμως τις αποφάσεις που παίρνουν οι επιδημιολόγοι και το Υπουργείο Υγείας γιατί αυτοί γνωρίζουν καλύτερα τα επιδημιολογικά δεδομένα».

«Ελπίζουμε ότι δεν θα έχουμε πισωγύρισμα και οποιαδήποτε διασπορά του ιού. Είναι πλέον αντιληπτό  ότι στο σενάριο να κλείσουν ξανά τα σχολεία θα υπάρξουν καταστροφικές συνέπειες», είπε.

Ο κος Διονυσίου εξέφρασε ανησυχία για τα μέτρα  διαχείρισης της πανδημίας στους σχολικούς χώρους.


«Σίγουρα θα πρέπει να συνεχιστεί η χρήση μάσκας. Εμείς κάνουμε εκκλήσεις στους γονείς να απογράψουν την έγκριση για διενέργεια rapid τεστ. Υπάρχει ανησυχία για τα λεωφορεία εκεί και όπου υπάρχει συνωστισμός. Θεωρούμε ότι θα παραμείνει το διάταγμα του Υπουργείου Μεταφορών με χωρητικότητα 50% και την υποχρεωτική χρήση μάσκας», πρόσθεσε ο κος Διονυσίου.

Τέλος ανέφερε πως αναμένεται εγκύκλιος για να πραγματοποιηθούν διαγωνίσματα μετά την πάροδο τριών ημέρων για τα όσα έχουν μάθει μέσα από την τηλεκπαίδευση.



 

Keywords
Τυχαία Θέματα