Ανησυχίες ΕΔΕΚ για εκποιήσεις και πακετοποίηση δανείων

Τις πάγιες θέσεις του Κινήματος για τα θέματα των εκποιήσεων και της πώλησης δανείων, δήλωσε ότι θα μεταφέρει στους επικεφαλής της Τρόικα ο Πρόεδρος της ΚΣ ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος.

Σε δηλώσεις πριν από τη συνάντηση με τους επικεφαλής των δανειστών, ο κ. Σιζόπουλος ζήτησε όπως για σκοπούς εκποίησης ή και αναδιάρθρωσης μη εξυπηρετούμενων δανείων λαμβάνεται υπόψη η

αρχική τιμή της ενυπόθηκης εξασφάλισης κατά την ημέρα σύναψης του δανείου και όχι η τρέχουσα αγοραία αξία.

Παράλληλα, σε σχέση με τους εγγυητές, ο κ. Σιζόπουλος είπε πως σε περίπτωση εκποίησης δανείου που προκύψει υπόλοιπο, τότε αυτό να κατανέμεται ισόποσα σε όλους τους εγγυητές και να μην έχει το πιστωτικό ίδρυμα το δικαίωμα να επιλέξει ένα μεμονωμένο εγγυητή. Πρόσθετα έθεσε το θέμα όπως σε περίπτωση θανάτου ή πτώχευσης ενός εκ των εγγυητών, το μέρος που του αναλογεί να το επωμίζεται η τράπεζα και όχι να επιβαρύνει τους άλλους εγγυητές.

Ο κ. Σιζόπουλος επανέλαβε τις ανησυχίες του κινήματος για το θέμα της πακετοποίησης και πώλησης δανείων σε επενδυτικά ταμεία.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ ζήτησε όπως πριν ολοκληρωθεί οποιαδήποτε πώληση δανείων να ζητείται άδεια των κυπριακών Αρχών, έτσι ώστε να αποκλειστούν πωλήσεις σε εταιρείες είτε άμεσα είτε έμμεσα τουρκικών συμφερόντων.

Για λόγους εθνικού συμφέροντος, είπε, επιβάλλεται να αποκλειστεί εντελώς το ενδεχόμενο εταιρείες τουρκικών συμφερόντων να ελέγξουν με άμεσο ή έμμεσο τρόπο μεγάλες περιουσίες στις ελεύθερες περιοχές δια μέσου της αγοράς των ενυπόθηκων δανείων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα