Ανησυχίες από την υπερσυγκέντρωση ενεργειακών ειδών στο Βασιλικό

Ιδιαίτερο προβληματισμό και έντονες ανησυχίες προκαλεί η υπερβολική συσσώρευση καυσίμων υλών και ειδών ενέργειας στην περιοχή του Βασιλικού, καθώς θεωρείται πως μια τέτοια πρακτική εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια.

 

Ανησυχίες που αγγίζουν ακόμη και θεσμικές δομές, αφού το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων εκφράζει ιδιαίτερη ανησυχία για την υπερσυγκέντρωση ειδών ενέργειας στις εγκαταστάσεις στο Βασιλικό και τις διαδικασίες μεταφοράς, παρά την ειλημμένη απόφαση της Κυβέρνησης να μετατρέψει τη μονάδα σε ενεργειακό κέντρο της

χώρας, ενώ προβληματισμένοι φέρονται και βουλευτές μέλη της Επιτροπής Ενέργειας της Βουλής.

 

Σήμερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θέτει τον θεμέλιο λίθο για την κατασκευή του τερματικού, βάζοντας τέλος σε μια 20ετή, σχεδόν, περίοδο αναποφασιστικότητας, συγκρούσεων και ανατροπών, που καθιστούσαν ατελέσφορο αυτό το ιστορικό, για την Κυπριακή Δημοκρατία, έργο.

 

Όμως, ο προβληματισμός και οι ανησυχίες για την ασφάλεια, παραμένουν. Ήδη, ως γνωστόν, λόγοι ασφαλείας, τους οποίους επικαλείται η Αρχή Λιμένων, είναι η κύρια αιτία για την παρατηρηθείσα καθυστέρηση στο θέμα της μεταφοράς του υγραερίου από τη Λάρνακα και την εκφόρτωσή του στο λιμάνι του Βασιλικού.

Διαβάστε περισσότερα στη «Σημερινή»

Keywords
Τυχαία Θέματα