Ανησυχία Βυζαντινολογικής Εταιρείας για ένταξη Αρχαιοτήτων στο Υφ. Πολιτισμού

Η Βυζαντινολογική Εταιρεία Κύπρου αναγνωρίζει τις χρόνιες ανάγκες του ευρύτερου χώρου του Πολιτισμού και το σκεπτικό των συζητήσεων και των προτάσεων για την ίδρυση Υφυπουργείου Πολιτισμού, όμως, εκφράζει, σε ανακοίνωση της, σοβαρές επιφυλάξεις για την εισήγηση να μεταφερθεί σε αυτό και το Τμήμα Αρχαιοτήτων, το οποίο υπάγεται βάσει του Συντάγματος στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

«Αν

και η μεταφορά του Τμήματος Αρχαιοτήτων στο Υφυπουργείο Πολιτισμού παρουσιάζεται φαινομενικά ως θετική και λογική εξέλιξη, «στην πραγματικότητα ελλοχεύει πραγματικούς και κρίσιμους κινδύνους, οι οποίοι μας ανησυχούν», προσθέτει.

Η Βυζαντινολογική Εταιρεία Κύπρου καλεί την Κυβέρνηση όπως διαβουλευθεί με το Τμήμα Αρχαιοτήτων και τους πολιτιστικούς φορείς της Κύπρου, μέσω ενός παραγωγικού διαλόγου, με στόχο να επανεξεταστεί η μεταφορά του Τμήματος Αρχαιοτήτων στο Υφυπουργείο Πολιτισμού.

Πηγή: KYΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ανησυχία Βυζαντινολογικής Εταιρείας, Αρχαιοτήτων, Πολιτισμού,anisychia vyzantinologikis etaireias, archaiotiton, politismou