Ανησυχία στα Λατσιά - Αλαλούμ με τα κρούσματα στο Λύκειο

Σε συναγερμό τέθηκε ο Δήμος Λατσιών μετά τον εντοπισμό δεκάδων κρουσμάτων, στο Λύκειο της περιοχής αλλά και την αλυσίδα μετάδοσης στον οίκο ευγηρίας «Τιμόθειο».

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο της περιοχής, Χρίστο Πιτταρά, τα κρούσματα είναι περίπου 17 και ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί, ενώ στην πλειοψηφία τους τα παιδιά είναι μαθητές της Γ΄ Λυκείου. Σε δηλώσεις του ανέφερε επίσης πως, έχει πληροφορηθεί ότι οι μαθητές έκαναν πάρτι με 50 άτομα, το Σαββατοκύριακο.

Κάτι το οποίο μέσω ανακοίνωσης διέψευσαν οι μαθητές του Λυκείου, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρουν πως απορρίπτουν

κατηγορηματικά την θέση για τα 50 άτομα σε πάρτυ. «Το «πάρτυ» αυτό πληρούσε τις απαραίτητες υγειονομικές προϋποθέσεις που ορίζει η πολιτεία, αφού σε αυτό παρευρέθηκαν μόλις δέκα άτομα. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί με οπτικοακουστικό υλικό το οποίο βρίσκεται στην κατοχή μαθητών», σημειώνουν.

Σημειώνεται πως σε δηλώσεις του ο υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, μετά το τέλος της συνεδρίας της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής είπε πως μαθητές και γονείς να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή σε σχέση με τις συναναστροφές και τις κοινωνικές δραστηριότητες πέραν του σχολείου, διότι δυστυχώς σε κάποιες περιπτώσεις επισημαίνονται ομάδες μαθητών, οι οποίοι εμφανίζονται ως κρούσματα στην πανδημία, εξαιτίας κάποιων συγκεντρώσεων, οι οποίες θα πρέπει να αποφεύγονται».

«Ένα τέτοιο περιστατικό είχαμε αυτές τις μέρες σε σχολείο στην περιοχή της πρωτεύουσας και πραγματικά είναι κρίμα να μην πειθαρχούμε και να μην τηρούμε τους κανόνες με αποτέλεσμα και να θέτουμε σε κίνδυνο την υγεία μας, αλλά και να έχουμε απώλειες στο σχολείο», ανέφερε ο κ. Προδρόμου.
Την ίδια ώρα, έντονη είναι η ανησυχία που επικρατεί και για τον οίκο ευγηρίας της περιοχής «Τιμόθειο», το οποίο μετράει συνολικά εννέα κρούσματα με τα οκτώ να αφορούν ένοικους του οίκου ευγηρίας.

Για τον λόγο αυτό, ο Δήμος ανακοίνωσε δωρεάν εργαστηριακούς ελέγχους που ξεκινάνε από σήμερα (19/11) στο περίβολο της εκκλησίας Αγίου Γεωργίου την Πέμπτη 19/11 και την Παρασκευή 20/11/20 από τις 09:00πμ – 5:00μμ.

Διαβάστε επίσης:

Αναστάτωση στα Λατσιά: Δεκάδες κρούσματα – «Έκαναν πάρτι θα αυξηθούν..»

Μαθητές Λυκείου Λατσιών: Δέκα άτομα πήγαν στο πάρτυ - «Το αποδεικνύει βίντεο»

Θετικός στον κορωνοϊό ο Κώστας Καδής

Keywords
Τυχαία Θέματα