Ανησυχία ΠΑΣΕ-ΑΤΗΚ για "νέες αποχωρήσεις" από το δημόσιο

Τα δημοσιεύματα για τη ανάγκη αποχώρησης άλλων 748 δημοσίων υπαλλήλων θα πρέπει να προβληματίσουν τους εργαζόμενους στην Cyta, οι οποίοι επαναπεύτηκαν από της δεσμεύσεις της Κυβέρνησης, αναφέρει ο ΠΑΣΕ ΑΤΥΚ σε σημερινή της ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει, οι εργαζόμενοι στην Cyta που επαναπαύτηκαν από τις δεσμεύσεις περί διασφάλισης των δικαιωμάτων τους, αφού μια από τις πιθανές επιλογές που προσφέρθηκε από τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών είναι και η «μετάθεση» στην 5ημόσια Υπηρεσία, όπως

άλλωστε ο ίδιος το δηλώνει και δημόσια, πιστεύουμε πρέπει πλέον να έχουν ταρακουνηθεί και προβληματιστεί.

«Πως γίνεται ο Υπουργός την μια μέρα, σε συνάντηση με διαφορετικούς συμμετέχοντες να υπόσχεται ότι θα μεταφέρει εργατικό δυναμικό από ένα ημικρατικό οργανισμό στη 5ημόσια Υπηρεσία, ενώ σε ένα άλλο επίπεδο να συμφωνεί ότι θα εργαστεί για την δραστική μείωση τους;», διερωτάται η συντεχνία.

Εκφράζει επίσης προβληματισμό «από το γεγονός ότι όλες αυτές οι δεσμεύσεις για τη διασφάλιση των εργαζομένων, που απλόχερα δίδονται, με κάθε ευκαιρία, εδώ και αρκετό καιρό, δυστυχώς δεν συνοδεύονται από υποστηρικτικές μελέτες που να διασφαλίζουν ότι είναι εφαρμόσιμες και βιώσιμες, δεν συνοδεύονται από προτάσεις νόμου που να ρυθμίζουν νομικά και θεσμικά αυτά τα ζητήματα, αλλά και το πιο σημαντικό, χωρίς να δοκιμαστεί προηγούμενα η Βουλή των Αντιπροσώπων, ώστε να διαφανεί η πολιτική βούληση των κομμάτων για υπερψήφιση τέτοιων διευθετήσεων».

Διερωτάται ακόμη κατά πόσον «τα πιο πάνω τραγελαφικά οφείλονται σε ανεπάρκεια ή προχειρότητα της κυβέρνησης ή υποκρύπτουν σκοπιμότητα;», αν οι επιλογές που δόθηκαν από την Κυβέρνηση στους εργαζόμενους στη Cyta είναι εφικτές ή απλά γίνονται για εφησυχασμό, για να παραπλανήσουν και να διχάσουν.

«Ξεκάθαρα», καταλήγει η ανακοίνωση, «για μια ακόμη φορά, ως ΠΑΣΕ ΑΤΗΚ (ΠΟΑΣ) δηλώνουμε ότι οι επιχειρούμενες από την κυβέρνηση αποκρατικοποιήσεις θα επιφέρουν αρνητικές επιπτώσεις στον ίδιο τον οργανισμό, στην χώρα, στην κοινωνία και στους εργαζόμενους. Η αγορά της Κύπρου έχει δείξει ότι δεν είναι ώριμη για αποκρατικοποιήσεις και μια τέτοια ενέργεια θα οδηγούσε στην δίνη των ολιγοπωλίων και φυσικά στο ξεπούλημα και κατάρρευση του Οργανισμού μας. Χαρακτηριστικά παραδείγματα η αγορά των καυσίμων, του γάλακτος, αλλά και του σκυροδέματος όπως πρόσφατα ακούσαμε και προφανώς τόσα άλλα που χρήζουν διερεύνησης».

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα