Ανησυχία ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ για τις προεκτάσεις της απόφασης για κουρεμένο καταθέτη

Την απόφαση προς όφελος ενάγοντα για την απομείωση (κούρεμα) των καταθέσεων του από την Λαϊκή Τράπεζα το 2013 σχολίασε στο Μεσημέρι και Κάτι ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου, και ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χρύσης Παντελίδης.

Ο Δημήτρης Δημητρίου ανέφερε αρχικά ότι «το κούρεμα

προηγήθηκε 10 ημέρες πριν αναλάβει η κυβέρνηση Αναστασιάδη. Προηγήθηκε η άρνηση της κυβέρνησης Χριστόφια να πάει σε μνημόνιο και η απόφαση συνολικά του πολιτικού συστήματος να στηριχθεί η Λαϊκή Τράπεζα τον Ιούνιο 2012. Έγιναν πολλά και συσσωρευμένα λάθη. Είναι μια πολύ σημαντική απόφαση δικαστηρίου αλλά πριν προχωρήσουμε σε βαθιές αναλύσεις να περιμένουμε την κατάληξη της έφεσης. […] προφανώς και το τι γινόταν τότε ήταν πολιτικές οι αποφάσεις και για τη στήριξη της Λαϊκής Τράπεζας και για το εάν θα πάμε σε μνημόνιο».

Συνέχισε αναφέροντας ότι εάν το εφετείο συμφωνήσει με το πρωτοδικείο, τότε ναι μιλάμε για ένα ασκό που άνοιξε και θα επηρεάσει δυσμενώς την οικονομία της χώρας».

Διαβάστε επίσης: Οικολόγοι: Η απόφαση ας αποτελέσει αφετηρία για δικαίωση των κουρεμένων

Από την πλευρά του, ο Χρύσης Παντελίδης ανέφερε ότι «συμφωνεί με όσα ανέφερε ο κ. Δημητρίου», προσθέτοντας ότι «έχει ένα ιστορικό χαρακτήρα αυτή η απόφαση και διαφέρει απ' όλες τις προηγούμενες. Όση βαρύτητα έχουν πολλές αποφάσεις μαζί, έχει και αυτή από μόνη της τη δική της βαρύτητα. Προφανώς θα πρέπει να περιμένουμε την έφεση, όμως η πολιτεία δεν ανέμενε αυτή την απόφαση για να αναγνωρίσει ότι προφανώς έχει ευθύνη για την όλη κατάσταση, εξ ού και από το 2012 που υπήρχε η χρεοκοπία και το 2013 που έγινε το κούρεμα και η κυβέρνηση και η Βουλή έχει πάρει δεκάδες αποφάσεις αλλαγών, μεταρρυθμίσεων, στήριξης συγκεκριμένων πολιτών και κοινωνικών ομάδων, αντιλαμβανόμενοι ότι οι αποφάσεις αυτές δεν έγιναν ξαφνικά ένα πρωί επειδή κάποιοι ξύπνησαν και το αποφάσισαν αλλά γιατί υπήρχαν συγκεκριμένοι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση. […] Ας μην σκεφτόμαστε εγώ θα αποζημιωθώ και ότι θέλει ας γίνει, γιατί μπορεί να γίνει πολύ χειρότερο από την αρχική ζημιά».

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ δήλωσε ότι «είναι μια έννοια θεωρητική αλλά τι θα συμβεί στο κράτος, στην πολιτεία εάν όλοι αυτοί έρθουν και ζητήσουν 10 δις αποζημιώσεις τοκισμένα κιόλας. Ξέρουμε ποιοι ήταν αυτοί που έβαλαν πλάτες για να σταθεί ο τόπος στα πόδια του. Κανείς δεν το απαρνείται αυτό.  Υπάρχει μια πολιτική απόφαση ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ για το ταμείο Αλληλεγγύης για το οποίο έχει μαζευτεί μέχρι σήμερα ένα αποθεματικό περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ που αφορά μερική αποζημίωση».  

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ επεσήμανε ότι «είμαστε όλοι μέρος ενός οικονομικού συστήματος. Εάν υπάρχει σε κάποιον η ψευδαίσθηση ότι μπορεί κάποιοι να λύσουν το πρόβλημα, χωρίς να δημιουργήσουν πρόβλημα στους υπόλοιπους, δεν υπάρχει αυτό το πράγμα στον σύγχρονο κόσμο. Εάν ζητηθεί ποτέ από το Κράτος να δώσει τέτοια ποσά, θα κόψει από αλλού και δυστυχώς αυτό το από αλλού θα είναι κάτι πολύ χειρότερο ενδεχομένως απ' όσα έχουμε ζήσει μέχρι τώρα.

Διαβάστε επίσης:

ΝΥ: Η πρώτη απόφαση που δικαιώνει κουρεμένο-Αποκλίνει απ'τις προηγούμενες

Σε έφεση απόφασης για τον κουρεμένο καταθέτη προχωρούν ΝΥ και ΚΤΚ

Δικαίωση κουρεμένου: «Ο δικαστής είδε όσα συνέβησαν πριν το έγκλημα του 2013»

Ιστορική απόφαση Δικαστηρίου δικαιώνει κουρεμένο καταθέτη της Λαϊκής

Keywords
Τυχαία Θέματα